Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Архив
Снимка Архив

Готови са части от проекта за софийския Околовръстен път от кв. „Младост-4" до автомагистрала „Тракия“, съобщи на конференцията „Форум градът“ инж. Ангел Янев, и. д. директор на общинското предприятие „Софпроект – общ градоустройствен план“, цитиран от investor.bg.

Той съобщи, че се работи и по участъка от Околовръстния път от бул. „Бъкстон“ до автомагистрала „Люлин“. Този проект обаче в момента е в „регулационна процедура“, обясни той.

Дължината на първия участък и приблизително 6 км, а на втория - 8,3 км.

Проектът от квартал "Младост-4" до магистрала „Тракия“ включва шест пътни възела, решени основно като естакади над кръгови кръстовища, възможности за пресичане за пешеходците и три пасарелки за участъците, където това не е възможно.

Този участък е вече регулационно обезпечен, има решение на Столичния общински съвет от 28 януари т. г., с което е приет регулационният план. Разработени са доста части от проекта, около 16 на брой“, поясни експертът.

Той определи участъка между Лозен и Герман като "много тежка задача".

Вторият участък от бул. „Бъкстон“ до автомагистрала „Люлин“ е по-назад като проектиране, заяви инж. Ангел Янев. За този участък е предвиден тунел с дължина малко над 1 км – от бул. „Бъкстон“ до малко преди бул. „Цар Борис III“.

Планирани са и естакади – от бул. „Цар Борис III“ до бул. „Н. Петков“ (1,5 км) и от бул. „Н. Петков“ до жп връзката София – Перник.

При третия участък - от жп линията до магистрала "Люлин", е предвидена и реконструкция на стената на язовир "Суходол".

Проектът е съобразен със спирките на транспорта и за втората част също са предвидени пасарелки.