Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов е в Брюксел на заседание на Европейския съвет.
Бойко Борисов е в Брюксел на заседание на Европейския съвет.

В отговор на журналистически въпроси в Брюксел Бойко Борисов, който е там на заседание на Европейския съвет, коментира и кандидатпрезидентската кампания в България. Относно изказаната днес подкрепа от лидера на партия ДОСТ Лютви Местан за Цецка Цачева, Борисов подчерта, че тя не е търсена и искана, и предположи, че се дължи на добрата работа в парламента, където двамата са дългогодишни народни представители.

Позицията на ДПС да подкрепи Пламен Орешарски за кандидат-президент премиерът определи като честна, „защото става ясно, че са го подкрепяли и като премиер”. Борисов посочи, че през мандата си БСП са ръкопляскали на Орешарски, ставали са му на крака в залата на Народното събрание, но са го изоставили, докато ДПС последователно стои зад него.

По повод кандидата на БСП премиерът припомни мнението си, изразено още в самото начало на предизборната кампания, че всяка партия трябва да издигне свой кандидат, да застане зад него и да се определи с него. „Сериозните партии го направиха, с изключение на БСП. Те отидоха в армията, АБВ даже им посочи кого и си взеха един човек, казвайки си, че по презумпция военните са обичани от народа, защото всеки военен защитава националната сигурност на България. Те реално нямат кандидат. Излезе така, че БСП от своите редици нямат честен и почтен човек“, каза Бойко Борисов.