Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Системният алкохолизъм на майка му и скандалите го провокирали да убие и разчлени семейството си.

Точно преди 6 години Кристиян Гочев, който на 29 юли уби и разчлени зверски 49-годишната си майка и 78-годишния си дядо, е припаднал пред дома си, след като взел доза от халюциногеновия наркотик LSD.

28-годишният убиец загубил съзнание пред входа на жилищен блок в софийския кв. "Хаджи Димитър". Строполил се на земята и започнал да се тресе, а от устата му излизала пяна. На помощ се притекъл дядо му Валентин.

Това разказа пред "168 часа" приятелката и съседка на Кристиян, която помоли да не бъде цитирано името й. Момичето станало неволен свидетел на случката. Тя си спомня как тогава родителите й я прибрали, за да не гледа тресящото се на земята момче.

"Доста време след като го прибра линейката, той не се мяркаше в квартала. Предполагам, че го бяха вкарали за лечение.

Употребяваше много тежки и различни видове наркотици, за никого не беше тайна, но всички мислеха, че след като се върне, ще е добре. Но не стана така разкри пред "168 часа" приятелката на Кристиян подробности от живота му преди зверското убийство. - След като се върна, той пак започна с наркотиците. Не си пиеше хапчетата явно и отново започна да се дрогира. Именно заради това си мисля, че е възможно да е превъртял от това, с което се е друсал, и да е убил майка си и дядо си."

През 2008 г. Кристиян бил настанен в психиатричната клиника в Курило заради агресивно поведение. Мъжът е с диагноза параноидна шизофрения, употребявал е амфетамини, марихуана, екстази, LSD, пико и други наркотици, ще установят по-късно експерти по делото срещу него.

По време на престоя в Курило състоянието на Кристиян било стабилизирано, но навън той много бързо спрял да взема лекарствата си и минал на наркотици. По думите на неговата приятелка, въпреки че не са апартамент до апартамент, често се чувало как Кристиян се карал с майка си Марияна, но никога не я е удрял и тя не е споделяла да го е правил. Била разказвала, че постоянно й искал пари, но не и че й е посягал.

"Не беше нервен тип с приятелите си и не се караше с тях, но съседи, които живеят точно около неговия апартамент, ми разказваха, че чували понякога как удрял с юмрук по стените в неговата стая", разказва още момичето.

Хора от квартала споделиха пред "168 часа", че момчето било забелязано да ходи и по казина: "Често изкарваше от дома си различни предмети. Обяснявахме си го с това, че може би ги залага някъде по заложни къщи, за да вземе някой- друг лев. Момчето беше и безработно, затова разчиташе на пари от майка си и дядо си", обясниха те.

Негова съседка пък си спомня, че последното нещо, което видяла той да изнася от апартамента, било DVD, което изглеждало нов модел.

"Пуснаха се доста слухове, след като го обвиниха за убийството. Да, наистина ходеше по казина, но не е залагал много пари, защото нямаше. Не мога да кажа, че е бил пристрастен към това и че е висял по цял ден по кварталните казина - обяснява още момичето. - Интересното е, че него винаги можеш да го хванеш в добро настроение.

Никога не е изглеждал намръщен или ядосан. Затова се учудих страшно много, когато казаха, че той ги е убил. Обяснявам си го само с това, че може да е взел много тежък наркотик и под негово влияние да го е направил."

Съседката му си спомня, че Кристиян се подстригал нула номер една седмица преди убийството: "Отидохме с мама до магазина и на връщане го видяхме. Той ни се усмихна, поздрави ни и ми намигна. Тогава майка ми се обърна към мен и ми каза: "Я виж ти, Крисчо как се е подстригал." Изглеждаше в много добро настроение. Носеше и биричка в ръката си, както винаги", спомня си приятелката му.

В нощта на убийството лично Кристиян отишъл с колата на дядо си до един от най-добрите си приятели. Звъннал му и го помолил да излезе пред блока, за да се видят, но приятелят му отказал, тъй като вече бил легнал да спи. Той обаче от страх отказа пред вестника да разкаже за часовете около фаталния инцидент.

Жестокото убийство, което стана вечерта на 27 юли, потресе цяла София.

Кристиян Гочев вече има повдигнато обвинение, че по изключително жесток начин е умъртвил майка си Марияна и дядо си Валентин. Служебният защитник на младежа Рада Гочева разказа, че той от ранното си детство ненавиждал майка си и я мразел, защото била алкохоличка и го биела.

Жената наскоро била диагностицирана с рак на гърдата, поради което обещала на сина си да спре да пие. По думите на защитничката неспазеното обещание обаче станало повод за клането. На 27 юли вследствие на семеен скандал Кристиян нападнал майка си с нож.

Когато дядо му се намесил, за да я защити, Кристиян го бутнал на земята и започнал да скача върху тялото му, докато не счупил всичките му ребра.

В хода на разследването стана ясно, че след като ги умъртвил, младият мъж започнал да кълца парчета от тялото на майка си, а лицето на дядо си обезобразил с нож и го забил в окото му.

Накрая преместил труповете от кухнята в спалнята и пуснал печка духалка, която усилил на максимална степен с най-висока температура. Кристиян почистил всичко в кухнята, а след това облепил с тиксо прозорците и вратата, за да не излиза миризма, когато труповете започнат да се разлагат. Последното обаче не успял да предотврати...

Какво разказаха съседите на Кристиян Гочев за поведението му преди зловещото убийство, четете в хартиеното издание на "168 часа".