Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Брутално убийство на 16-годишно момиче вдигна на бунт Аржентина. Дори виделите какво ли не следователи били ужасени от жестокостта на наркодилъри, които първо изнасилили момичето, а след това буквално го набучили на кол.

Престъплението било извършено на 8-и октомври, но в началото полицаите предпочели да спестят подробностите, явно осъзнавайки какъв обществен отзвук ще имат. В крайна сметка цялата история с жестоката смърт на Лусия Перес излезе наяве и стана повод за мащабни протести в страната.
Момичето се запознала с мъчителите си предния ден, след като отишла с приятелка да си купят марихуана. Двамата наркодилъри отвлекли посред бял ден девойката и след това я подложили на немислими мъчения. Сърцето на Лусия не издържало на болката и тя си отишла от сърдечен удар.
Прокурорите обещават насилниците да понесат цялата строгост на закона за деянията си. Аржентина е сред 16-те латиноамерикански държави, в чиито закони престъпленията срещу жени са изрично описани. Наказанията за престъпления, при които мъж е убил жена, защото е от по-слабия пол, са по-сурови.