Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров със сигурност беше един от най-обсъжданите хора у нас през последната 1 година. Добре, че бяха Лудият репортер и палавото му гадже Александра Богданска да отклонят всевиждащото око на публиката от най-добрия ни тенисист.

От средата на 2015 г. започнаха да се роят като скакалци професионални оплаквачки, които ронеха крокодилски сълзи за нерадостната съдба на Димитров.

По това време той наистина беше в труден период. Раздели се с Маша и сякаш забрави как се печелят мачове. Стремглавото му пропадане в ранглистата още повече наля масло в огъня на жалещите го. Имаше и такива, които го мразеха открито, че не печели, че не си идва в България и въобще отказва да говори на български. Неявяването му в мъжкия национален отбор за решителен мач за купа “Дейвис” преля чашата на националното търпение и Григор, образно казано, беше изправен до стената за разстрел.

Със 99-процентова сигурност нашенската олелия не е стигнала до Григор Димитров. Хасковлията е толкова далеч от вълненията на българската общественост, колкото е Земята от Марс. Григор не е спирал да си живее живота въпреки неприятните резултати. Той много бързо успя да си намери ново гадже, уреди се с подходящ треньор, върна се по пътя на победите. И ето че сега е 18-и в света.

Но да се върнем в онези мрачни времена, когато Григор ядеше пердах под път и на път. Хората се скъсваха едновременно да го съжаляват и засипват с хули. Точно в тези моменти Григор ярко контрастираше на настроенията у нас с веселите си снимки. Беше се щракнал да скача от

опасно висока скала

в тюркоазеносините морски дълбини, не пропускаше да ни направи свидетели на шофирането си за разпускане с луксозен автомобил. От време на време дори ни допускаше в къщатата си, за да го видим как похапва нещо вкусно. Естествено, доказателствата за безгрижността на Димитров не бяха посрещнати добре в родината му.

Публиката се чудеше и маеше как така спортистът не се е затворил в монашеска килия и не се самобичува заради поредицата си от неуспехи.

“Григор просто не е такъв човек. Открай време или го възхваляваме, или го хулим превъзбудено. А на него просто не му пука.

Той отдавна е скъсал с българските нрави

Живее на другия край на света, вижда се с хора, които не се интересуват от неговата националност. Семейството му е единствената стабилна връзка с родината му”, разказва ангажиран с тениса човек, който е имал привилегията да контактува на живо с най-добрия ни тенисист.

Иначе Григор явно сполучи с избора си на треньор. Сегашният му наставник Дани Валверду го изкара от слабия му период, в който загубите се редяха една след друга. Самият Григор обясни с какво точно му е помогнал Валверду.

"Вдъхна ми спокойствие и ми върна увереността. Обясни ми, че имам достатъчно богат арсенал от оръжия на корта, но трябва да ги използвам в правилния момент. Може би и се научих да бъда себе си, а не да играя така, че да се харесам на хората", обясни Григор и в същото интервю за западна медия поясни, че въпреки лошия период не е спирал да се забавлява и да се радва на живота.

"Имам много интереси извън тениса и съм щастлив, че намирам време да им обърна внимание. Умея да разпускам, когато не съм с ракета в ръка. Сутрин се събуждам с мисълта, че правя това, което наистина искам. Това ме прави щастлив човек", обясни още Димитров, подсказвайки колко точно му пука за всички оплаквачи и хейтъри, които се упражняваха на негов гръб.

За тяхно сведение Григор не е спирал да печели добре дори и когато не му вървеше на корта. За 2105 г. той се нареди на 11-о място сред най-добре печелещите тенисисти с приходи от почти 8 млн. долара. Сумата ще набъбне чувствително и като се прибавят парите, които изкарва от големите си рекламодатели.

Какъв кусур да му

намериш на Григор?

Занимава се с това, което обича, печели добре и лесно се обзавежда с нова красавица, ако с предишната не му е провървяло. Сегашната му любима Никол Шерцингер също стана повод Гришо да бъде съжаляван и подиграван по нашите географски ширини. Акцентът бяха снимки на Никол с мускулест мачо на гръцки остров. Със скоростта на светлината се родиха слухове, че певицата яко кръшка на Димитров и той силно страда от монтираните на главата му огромни рога. След има-няма две седмици, се появиха други снимки, на които Григор и Никол се целуваха страстно напук на папараците, а може би именно в тяхна чест.

За ролята на Григор на успешен социален отдушник четете в хартиеното издание.