Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рецидивист с 14 присъди е изнасилил едно от момичетата, избягали от Дома за настаняване в "Люлин" през уикенда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
С постановление на прокурор при Софийска градска прокуратура, Йордан Георгиев е задържан за 72 часа.

13-годишният Димитър Методиев, 13-годишната Мая Пенчева и 14-годишната Иванка Димитрова бяха в неизвестност близо два дни, след като избягаха от Дома за временно настаняване в столичния жк "Люлин" на 7-ми октомври.

Тийнейджърите решили през уикенда да отидат на гости при позната, но нямали пари за път и затова решили да заложат мобилния телефон на 13-годишната Мая.

За целта отишли на столичния пл. „Лъвов мост”, където малолетното момиче се запознало с Йордан Георгиев. Той й казал, че ще я заведе до заложна къща. Мая тръгнала с него. Двамата отишли до кв. „Враждебна”. Там Георгиев й нанесъл няколко удара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил.

После я завел във фургон в същия квартал, където тя останала през нощта. Там Георгиев отново изнасилил момичето. На сутринта той я завел обратно на „Лъвов мост” и я пуснал да си ходи.

До момента Йордан Георгиев е осъждан 14 пъти за извършени кражби и грабежи, допълват от прокуратурата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че две от децата са бивши възпитаници на дом "Пенчо Славейков", а пострадалото момиче е живеело в Центъра от семеен тип от 2 седмици и явно не се е адаптирало, предаде БНР.

"Разпоредих проверка веднага на всички обстоятелства, които са се случили в дома и с персонала. Към момента нямам окончателните резултати, но при положение, че децата са и заведени в училище, и оставени, не зная дали ще говорим за пропуски. По-скоро трябва да говорим за работа с децата, да задълбочим нашите усилия именно към най-тежкия проблем - деца с родители, изоставени от родителите си, за да работят в чужбина. Това за мен е много сериозно", категорична бе Фандъкова.

Разследването по случая продължава