Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Героят от "Парк де Пренс" Емил Костадинов се извини на Франция за удара, който нанесе на "петлите" на 17 ноември 1993 година, когато лиши отбора на Жерар Улие от участие на САЩ'94 за сметка на нашия тим. В специално интервю за вестник L'Equipe на въпроса: "Какво можете да ни кажете на френски за мача от 1993?" той отговори "Excusez-moi!" за двата си гола срещу французите. Специално за интервюто "Свети Емил" облече фланелката на "петлите" отпреди 23 години. Ето какво каза още Костадинов:

Преди легендарния мач на "Парк де Пренс" Димитър Пенев ни говори много, защото знаеше, че имаме тежка задача - да спечелим. Не забравяйте, че ние победихме Франция и в първия мач в София. Напрежението бе върху вашия отбор, а не върху нас.

Нашето поколение, което игра в САЩ 94 беше последното, което бе изградено по време на комунизма. Така че мисля, че методите тогава са били добри. Но е вярно, че понякога хората трудно успяват да се развият. Това е въпрос на манталитет. Резултатите на нашето поколение, което стигна до полуфиналите на световното първенство бяха трудно достижими за тези, които дойдоха след нас. Вдигнахме летвата твърде високо. Но работим за бъдещето, а не са спомените. Проблемът е, че след това и до днес имаме горе долу по трима добри футболисти в състава на националните ни отбор, а футболът се играе с 11.

По наше време мислехме за професията си по-спокойно. Днес натискът върху футболистите е много голям. Има Интернет, социални мрежи. Всичко може да се взриви във всеки един момент. Мисля, че преди си беше по-добре.