Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няма бомба в изхвърления куфар в центъра на Благоевград, предаде БГНЕС.

Към 17.30 ч. днес таксиметров шофьор изхвърля куфар на кръстовището на улица „Крали Марко” с „Полковник Димов”. По неофициална информация, таксиметровият шофьор извикал „Това е бомба” след изхвърлянето на куфара. районът бе отцепен до пристигането на Специализирания отряд за борба с тероризма от София, което стана в 21.30 часа тази вечер.

Таксито, което не е от големите фирми, взело клиентка. След като тя слязва, водачът видял куфара и го изхвърлил на улицата.

Почти веднага е подаден сигнал на тел.112, а районът е отцепен. Таксито бе на аварийни светлини при пешеходният мост, водещ към пазара в Благоевград. Водачът е задържан и отведен в полицията.

Полицията установява жената, която се возила в таксито и при слизането си забравила куфара. По неофициална информация в куфара е имало книги, които били за друг човек. Той се появил към 21 ч. за да си го вземе, но полицаите не го допуснали.

В 21.30 започна оглед на куфара от екип на СОБТ, като куфара първо бе сканиран, след това сниман, след което отворен от сапьорите. След това съдържанието му бе проверено в присъствие на забравилата го в таксито собственичка. Не е било открито взривно устройство, съобщиха от полицията.

В Районна прокуратура по случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените дейности по случая продължават.