Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нихат Али и съпругата му Севин са около дъщеричката си Гюляй, която е със спукана лакътна става.  СНИМКИ АВТОРКАТА
Нихат Али и съпругата му Севин са около дъщеричката си Гюляй, която е със спукана лакътна става. СНИМКИ АВТОРКАТА

Полицаят със служебния опел завивал наляво на зелен светофар, но не видял момичетата, които също пресичали на зелено, твърди бащата на петокласничката Гюляй

Полицейска патрулка по обяд днес е блъснала две 10-годишни момиченца на светофара на бул. „Симеон Велики”, южно от Томбул джамия в Шумен.

Петокласничките Гюляй и Селда са откарани в МБАЛ- Шумен, където по данни на директора на болничното заведение д-р Атанас Атанасов Селда е с фрактура на радиалната кост в областта на дясната китка, а Гюляй има фрактура на дясната лакътна става и е възможно да се наложи имобилизация с метална игла. Момичетата не са губили съзнание, няма данни за сериозна черепно - мозъчна травма, нямат и увреждания на вътрешните органи. „Фрактурите не са много тежки и най- вероятно няма да има сериозни последици”, коментира д-р Атанасов.

Около час и половина след инцидента от полицията излязоха с официално съобщение, че 34-годишният служител на районното в Шумен, управлявал автомобила, е тестван с техническо средство, като не е отчетено наличие на алкохол. Работата по случая продължава.

Инициалите на водача не се съобщават.

Секунди след удара случайно бащата на Гюляй - Нихат Али, който е таксиметров шофьор, минал по този път и видял дъщеря си да лежи на тротоара. „Когато е станало произшествието не съм бил там. Минавах с колата и видях детето си на земята. Нашето дете беше на тротоара, другото момиченце лежеше на платното.”

Децата са минавали на зелен светофар, твърди бащата. Зелено светело и за полицейската патрулка, която правела ляв завой от бул. „Симеон Велики” към ул. „Паламара”, точно срещу чешмата.

Децата отивали втора смята на училище, инцидентът е станал на около 400 метра от дома на Гюляй, която живее с родителите си в кооперация на ул. „Тича”, 16. Двете деца отивали към СУ "Панайот Волов", където учат.

„Минути след като тръгнаха за училище, Гюляй ми се обади по телефона: Мамо блъсна ни полицейска кола”, разказва майката Севин Али.

И аз тичам Като отидох линейката вече беше там и имаше хора, които са им оказали първа помощ, водичка им дали, разказва тя. Жената вече е малко поуспокоена, след като ръката на дъщеричката й беше гипсирана и малката се чувстваше добре.

До 4-ти клас всеки ден родителите ги водели до училище. „От 2 седмици ги пускаме сами, нали са вече пети глас, викаме си, да свикват”, коментира майката.

Според нея децата видели полицейската кола и помислили, че тя ще спре и ще ги пропусне. „Оказа се, че шофьорът не ги е видял.”

Полицаят е бил сам в колата, казаха очевидци. След обед отново беше направен повторен оглед на мястото на инцидента”.

До късно след обяд беше правен повторен оглед на мястото, където се събраха три патрулки.
До късно след обяд беше правен повторен оглед на мястото, където се събраха три патрулки.