Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Бургаският окръжен съд пусна предсрочно 27-годишният Атанас Пешев, причинил катастрофа, в която загина дете на година и 4 месеца.

5-месечният остътък от присъдата му той ще изтърпи условно като трябва да се среща с пробационен служител.

Според комисията, предложила Пешев за предсрочно условно освобождаване, виновният шофьор се опитва да бъде самокритичен към себе си, а степента на риска, която в затворите се изчислява по точкова система, е паднала чувствително.
Фаталният инцидент стана на 13 септември 2012 г., на околовръстния път от Слънчев бряг към Варна. Пешев зареждал с гориво своето "Ауди А4" на бензиностанция на изхода на Слънчев бряг. След това се престроил за завой наляво, въпреки че имало забранителен знак и непрекъсната линия между двете платна. Пренебрегнал тежкия трафик и завил като блъснал задната лява врата на БМВ, шофирано от майката на малкия Алекс - Мария. Колата се завъртяла и се ударила челно в насрещно движещ се микробус, което се оказало фатално за момченцето в бебешко столче.

На първа инстанция Пешев получи условна присъда от 32 месеца, но апелативните магистрати я промениха в ефективна, а ВКС потвърди решението им. За ефективно наказание настояваше и майката на загиналото дете. На заседанието в апелативния съд жената разкри, че Пешев продължава да шофира. По това време той все още нямаше окончателно наказание. Защитата му пък подчерта, че след инцидента Пешев няма нито едно нарушение.

С присъдата магистратите му наложиха и 4-годишна забрана да сяда зад волана. Този срок също се редуцира с настоящето съдебно решение.
Пешев вече имал уговорка да работи във верига хранителни магазини.