Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят с белезници Кирил Симеонов в Софийския градски съд.
Водят с белезници Кирил Симеонов в Софийския градски съд.

17, 5 г. ще лежи зад решетките руснакът с български паспорт Кирил Симеонов, защото зверски клал и горил 26-годишен финландец, реши Софийският градски съд.

Кирил пил алкохол със свой приятел в Борисовата градина на 8 октомври 2012 г. Към 1 ч продължил с питиетата в дома си в столичния кв. “Белите брези” в компанията на Яри Салминен. Финландецът, който бил гадже на сестра му Татяна, която е танцьорка, бил отседнал в апартамента му.

Изведнъж Кирил и Яри се сдърпали. Скандинавецът му признал, че иска да се раздели с Татяна, защото я подозирал в изневери. Добавил още, че тя била с него само заради парите му. Това вбесило Кирил и той посегнал да го удари. Финландецът извадил нож от джоба си и успял да го пореже леко по ухото. Кирил изтръгнал ножа от ръцете на опонента си и светкавично го забил в корема му. После го ръгал още 26 пъти по цялото тяло.

Часове след убийството, в нощта срещу 10 октомври, Кирил увил трупа на финландеца в чаршафи и найлон, изнесъл го от апартамента и го качил в аудито му. После отишъл на сметището на пернишкото село Кладница, залял тялото с бензин и го запалил.

Кирил беше задържан 12 дни след кръвопролитието. Тогава той сам заведе разследващите до мястото, където между дървета възнамерявал да изкопае дупка и да зарови трупа на Яри.

Разследването по това дело продължи две години. Още толкова бяха необходими на съдия Иван Коев да го завърши на първа инстанция. През това време Кирил дори беше обявен за издирване по финландска заповед за арест по обвинение за търговия с алкохол. Той не е предаден на властите в Хелзинки, защото делото за убийството у нас не е приключило окончателно.