Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

1008 лв. месечно получават "златните момичета", Стоянова остава с празни ръце

"Цвети Стоянова заслужава да получи всичко, което се полага на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал на олимпиадата в Рио." Това заяви пред "България Днес" легендарната треньорка Нешка Робева. Думите й бяха подкрепени и от настоящата наставничка на националния отбор Ина Ананиева.

Момичетата от ансамбъла ще получат премии и пенсии
Момичетата от ансамбъла ще получат премии и пенсии

Казусът със Стоянова, която се пребори за живота си след падане от шестия етаж, е изцяло морален. По закон "златните момичета" на България получават по 1008 лв. заслужена олимпийска пенсия за успеха си в Рио. Но бившата им съотборничка Цвети Стоянова остава с празни ръце. На нея не се полага и премия за бронзовия медал на ансамбъла по художествена гимнастика на олимпиадата в Бразилия. Момичетата от ансамбъла ще си разделят общо 675 хиляди лева, а треньорският им щаб - 236 250 лева. Цвети я няма в този списък.

Цвети беше част от отбора, но не игра в Рио
Цвети беше част от отбора, но не игра в Рио

Олимпийската пенсия ще бъде давана до края на живота и започва да се превежда след края на активната състезателна кариера. Цвети не фигурира и в този списък. Просто такава е наредбата. Както казва един друг известен наш спортист побойник - "който играе - печели." Е, Цвети не можа да играе в Рио.

Още четете в "България днес"

Нешка Робева
Нешка Робева
Ина Ананиева
Ина Ананиева
Красен Кралев
Красен Кралев
Любо Пенев не игра на световното
Любо Пенев не игра на световното