Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

1008 лв. месечно получават "златните момичета", Стоянова остава с празни ръце "Цвети Стоянова заслужава да получи всичко, което се полага на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал на олимпиадата в Рио." Това заяви пред "България Днес" легендарната треньорка Нешка Робева. Думите й бяха подкрепени и от настоящата наставничка на националния отбор Ина Ананиева. Момичетата от ансамбъла ще получат премии и пенсии Казусът със Стоянова, която се пребори за живота си след падане от шестия етаж, е изцяло морален.

По закон"златните момичета" на България получават по 1008 лв. заслужена олимпийска пенсия за успеха си в Рио. Но бившата им съотборничка Цвети Стоянова остава с празни ръце. На нея не се полага и премия за бронзовия медал на ансамбъла по художествена гимнастика на олимпиадата в Бразилия. Момичетата от ансамбъла ще си разделят общо 675 хиляди лева, а треньорският им щаб - 236 250 лева. Цвети я няма в този списък. Цвети беше част от отбора, но не игра в Рио Олимпийската пенсия ще бъде давана до края на живота и започва да се превежда след края на активната състезателна кариера. Цвети не фигурира и в този списък. Просто такава е наредбата. Както казва един друг известен наш спортист побойник - "който играе - печели." Е, Цвети не можа да играе в Рио.

Тя беше приета на 14 юни в „Пирогов“ след падане от шестия етаж. Основната версия е опит за самоубийство. Заговори се, че тежките тренировки в залата за художествена гимнастика, огромните очаквания и психическото напрежение са сред причините Цвети да скочи от балкона. Това също няма как да бъде доказано. Факт е, че 21-годишното момиче се възстановява, но тепърва я чакат още тежки моменти и тя ще има нужда и от материална, а не само от морална помощ...
"Подкрепям с две ръце идеята Цвети Стоянова да получи всичко, което се полага на момичетата от ансамбъла, завоювали бронзов медал в Рио - категорична е Нешка Робева. - Този въпрос трябва да бъде поставен и ще бъде решен според морала на тези, които имат правото да решават. Законите се правят, за да служат на хората и да гарантират справедливост. От човешка гледна точка Цвети заслужава да бъде наградена като една от отбора. Ако зависеше от мен, бих подкрепила такова решение."
Треньорката на ансамбъла Ина Ананиева е категорична, че Стоянова заслужава да бъде считана за част от отбора.