Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това са най-известните сестри в тениса. Продукт на един уникален треньор, който никога не е играл професионално – собствения им баща. До невероятното им партньорство на множество състезания на двойки, зад добрите им семейни отношения стои и дългогодишното съперничество на корта при титлите за сингъл.

Днес Серина е призната за по-успешната от двете поне по брой титли и генерирани печалби. Обявена е за една от най-великите тенисистки на всички времена с 38 титли от Големия Шлем - 22 на сингъл, 14 на двойки и 2 на смесени двойки, както и четири златни медала от олимпийски игри. От наградни фондове е взела почти 82 милиона долара, но общото й състояние възлиза на 160 милиона. Според “Форбс” по-голямата й сестра е наполовина “по-бедна” със 75 милиона състояние, от които малко над 34 от състезания. Тя има 23 титли от Големия Шлем - 7 на сингъл, 14 на двойки и 2 на смесени двойки, както и четири златни медала от олимпийски игри. Двете са се изправяли неведнъж една срещу друга на големи първенства и всяка признава, че когато са от различните страни на корта, съревнованието между тях е огромно.

И дори и днес Серина да е победителка по титли и състояние, тя признава, че дълги години е била в сянката на сестра си. В своята автобиография “Пътят към победата”, която излезе преди дни на български, разкрива: “Една година, три месеца и девет дни - толкова е разликата във възрастта между мен и по-голямата ми сестра Винъс. Не изглежда много, но докато бяхме малки, имах чувството, че никога няма да я догоня. Винъс бе по-висока, по-красива, по-пъргава, по-атлетична. И определено бе по-добродушна от мен. Нямаше как да се сравнявам с нея. Опитвах се. Исках да съм като нея във всяко отношение… Никога няма да забравя една статия за Винъс в национален вестник, в която се казваше, че от мен няма да излезе нищо повече от любопитен факт от нейния живот. Обещах си, че един ден ще докажа на автора й, че греши. Написаното бе изключително жестоко, но аз го използвах като стимул.”

Ще бъдат ли наказани сестрите заради разкритието, че са взимали допинг, четете в хартиеното издание на "168 часа".