Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Литературна награда отново стана повод за поредния шумен скандал между писатели. Не между кого да е, а между двама от най-известните съвременни белетристи Георги Господинов и Милен Русков. Авторът на "Възвишение" грубо захапа своя колега, а гневът му бе провокиран от отличие, което бе връчено на Господинов от Клуб „Перото“ за принос в литературата.

Още преди две години Русков разкри в социалната мрежа неприязънта си към Господинов – без да получи ответна реакция. И в момента отличеният творец все още не е отвърнал на словесния удар на своя колега.

Ето какво написа Милен Русков във своя фейсбук:

Господиновчето взело награда от чичковите червенотиквеничковчета. Тоя естетически планктон. И ония двулевковци. Евтинджоси. Взети заедно образуват 2-те стотинки, които намерих днеска на пътя. 1 стотинка плюс 1 стотинка. Впрочем там им е и мястото - на пътя. Но как такива нищожества са стигнали толкова далеч?
Креатура на агентурата.
Срамно е да си от тия. Това значи, че си смешен, евтин и сантиментален глупак. И промит мозък. Заслужаваш презрение, ако си от тях. Deplorables.