Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама въоръжени мъже с бейзболни шапки на главите са нахлули сутринта днес в дома на бившия финансов министър Стоян Александров и са обърнали къщата наопаки, докато са търсели документи, съобщиха запознати.

Разследваният от няколко дни за лихварство ексбанкер не е бил по това време в къщата си в Горна Баня. Нападателите обаче се натъкнали на сина му, който безуспешно ги преследвал дори и по улицата.

Инцидентът, за който е уведомена и полицията, е станал тази сутрин. Около 9 часа Стоян Александров напуснал къщата, като отишъл на лекции в УНСС. В това време в дома останал 24-годишният му син Петър. Младежът бил с лаптопа в ръце на леглото в стаята си. Той вече бил буден, когато около 9,15 часа започнал да чува шумове от различни околни стаи, включително и от близката баня. Момчето обаче решило, че това е баща му, който още не е излязъл, и продължил да работи на компютъра си.

В един момент обаче вратата на стаята му рязко се отворила и вътре нахлул мъж, въоръжен с пистолет, който бил с бейзболна шапка, нахлупена ниско над очите му. „Не е той!” – извикал непознатият на съучастника си, който в същото време бил в съседната стая, и в следващия момент хукнал да бяга навън.

Петър ги последвал през цялата къща, на двора и дори на улицата, но не успял да ги настигне. Той се обадил около 9,25 часа, за да съобщи за инцидента на баща си.

Малко по-късно на място пристигнала и полиция, за да извърши оглед на местопрестъплението. Според Петър и Стоян Александрови външната врата на къщата, както и още една в двора са били заключени при нахлуването на двамата въоръжени мъже. Те обаче са успели да проникнат в дома им, без да ги разбиват.
Източниците на „168 часа” твърдят, че със сигурност неизвестните нападатели не са имали за цел обир на къщата, защото не са взели пари и ценности, които са били оставени на различни открити места в жилището. Те са отваряли гардероби, чекмеджета и са изхвърляли вещите оттам, като очевидно са търсели нещо друго. Според семейството – документи.

Не е изключено акцията в дома на Стоян Александров да е свързана с обвинението за лихварство, което прокуратурата повдигна срещу него. Това стана, след като преди дни хора, взели заеми от него, се оплакаха от некоректност в репортаж на Би Ти Ви. Самият Александров пък заяви в интервю, че разполага с финансови средства заради високите длъжности, които е заемал през годините и това е станало причина да дава заеми срещу лихва, но върху всички суми са платени данъци, за което знаели и в НАП.

Очаквайте подробности!