Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пенсионираният през 2009 година като командир на екип Динко Колев от хасковската Пожарна и до днес продължава да ходи всеки ден на работа. Без заплата, съобщи haskovo.net.

Той бе там и в днешния ден, в който огнеборците отбелязват своя професионален празник. Освен 9-имата дежурни на празника си днес, през Пожарната се отбиват и други техни колеги, за ги поздравят.

“Динко идва всеки ден, макар че като пенсионер вече не получава заплата. Оглежда автомобилите, екипировката. Кара ни се понякога”, казват с усмивка колегите на ветерана. Преди да се пенсионира е изпълнявал и длъжността домакин и досега огнеборците го търсят кой за нова каска, кой за друго оборудване.

“Казваме му “майката на пожарната”, защото се грижи за всичко”, обясняват пожарникарите.

“Идвам, помагам на момчетата. Още ме търсят”, с гордост казва бившият и всъщност и настоящ пожарникар Динко Колев. “Няма значение, че съм пенсионер, щом мога да съм полезен”, добавя ветеранът.

Динко Колев има 36 години стаж в Пожарната, преди да се пенсионира през 2009 година. “Тази професия не може да се забрави. И досега ми се свива сърцето, като чуя воя на сирените, защото знам къде отиват момчетата и какво ги чака”, добавя ветеранът.

Днес той бе в двора на Пожарната, за да поздрави колегите си с професионалния им празник и да хвърли пътем едно око дали всичко е наред с екипировката. Защото знае, че липсващо или негодно оборудване понякога може да струва много скъпо.

Това лято хасковските пожарникари преживяха един от най-тежките си сезони, горските пожари в областта бяха най-големите в страната, тук бяха командировани и огнеборци от други региони.

За постигнати високи резултати в работата за празника с писмена похвала бяха наградени 17 пожарникари от региона. Това са Петко Илиев, Николай Милушев, Живко Атанасов, Йордан Йорданов, Иван Мирчонов – със заповед на директора на Регионалната дирекция Николай Вълчев. Със заповед на шефа на Главна дирекция ПБЗН Николай Николов също с писмена похвала бяха отличени Пламен Петков, Веселин Бекяров, Ангел Ангелов, Мехмед Бабаитов, Стоян Бозуков, Реджеп Мехмед, Асен Сапунджиев, Стамо Стамов, Владимир Шеков, Димитър Рудев, Жеко Жеков, Росен Петков.