Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Г-н Господинов, защо искате да си купите част от улица?

- Това не е въпрос, по който ще правя коментари. Говорим за нещо, което не се е състояло. Внесъл съм инвестиционно предложение до общината. Тя преценява дали е актуално, дали не е. Това е процес, регламентиран в закона. Там са разписани всички правила.

- Какво е вашето предложение до общината?

- Описал съм го в инвестиционното намерение. Внесъл съм го и стои в общината вече повече от една година. Каквото решат, това ще е. Засега не е гласувано. Не е влязло дори. Даже ми казаха, че комисиите са го отхвърлили. Не знам всъщност, не се занимавам с тези неща.

Не знам защо някои хора са решили да го преекспонират това предложение. Всичко е законно. Някой ви е подвел, че съм много интересен - не съм член на ръководството на ГЕРБ, дори не съм член на ГЕРБ.

- А с каква цел е вашето инвестиционно предложение?

- Това не е ваша работа, това е мой въпрос. Освен това съм го описал в документа, който съм внесъл още преди година. Той е представен пред архитектурния съвет, който решава дали е целесъобразно и дали е необходимо да се промени настоящото състояние. Ако исках да го прокарам това решение, щеше да стане без никакъв проблем. Излязох от политиката. И за да не се появят спекулации срещу мен и срещу партията, решавам сега да си внеса предложението като обикновен бизнесмен. Подчертавам - след като съм излязъл от политиката. Странно защо някои хора са решили, че се явява страшен проблем с някакви си метри в едно пространство, където в момента хората пикаят в тъмното и спират коли.

- Така ли?

- В момента това е задният двор на центъра на града. Не е осветено. Това не е лицето на Силистра. Било е предвидено да минава път оттам, но от двете страни има голяма денивелация - говорим за порядъка от 60-70 см. И по думите на общинските експерти мястото е с отпаднала необходимост. Било е нещо като аварийно влизане-излизане. Навремето е имало три магазина. Това са толкова безинтересни подробности, че не знам защо ще се занимавате с тях.