Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Интернет потребители питат шефа на БФС какво да пият, че да станат весели като него.

Всичко тече, но нищо не се променя. Особено в българския футбол. Паметливите фенове веднага ще се сетят за онзи култов момент, в който добре почерпеният президент на БФС Иван Славков се закачаше с едрогърдата репортерка Петя Петрова. Острието на Сашо Диков пресече пътя на Батето след някакъв мач и започна да го разпитва за тактиката. Босът на футбола охотно започна да обяснява, но искаше да чертае въображаемите схеми на игра върху деколтето на надарената репортерка.

Батето отдавна го няма на този свят, а наследниците му претендираха да са променили цялостната визия на българския футбол. Но ето че онзи ден наследникът на Славков в БФС отново излезе странно развеселен пред журналистите и отново взе да се закача с чаровна репортерка. Само дето шегата беше доста по-безвкусна, но и никой не би очаквал от бившия ни национален вратар да се конкурира с титан в измислянето на лафове, какъвто беше Иван Славков, лека му пръст.

След мача с Люксембург госпожицата с микрофона попита Михайлов нещо за квалификационния цикъл на българския национален отбор. Босът на БФС се заигра с думата, явно правейки асоциация с менструацията. Шегичката очевидно се хареса на част от репортерите, заобиколили Михайлов, които щастливо се посмяха с него. Все пак спортната журналистика в България е подчертано мъжка професия и на някой може би му се струва нормално момчетата да се посмеят на онези, "женските работи".

Държанието на Боби Михайлов предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Интернет обществото единодушно застана зад позицията, че президентът на БФС не си е тръгнал трезвен от мача. Подобни обвинения обаче се доказват от органите на реда с помощта на дрегер или с кръвна проба. Може пък и г-н Михайлов да е бил развеселен от комедиантските изпълнения на момчетата на Ивайло Петев, удържали историческото 4:3 над Люксембург.

Зевзеците обаче нямат нужда от дрегер, за да се пошегуват с Боби Михайлов, както той се шегуваше с репортерката пред стадиона. "Чудя се какво да си налея, за да ми е весело като на Боби?", беше един от стотиците хитроумни постове във фейсбук по темата. Лошото е, че изявите на боса на българския футбол сякаш оставиха на заден план представянето на българския национален отбор по футбол. Лесно бяха преглътнати като мезе за уиски и безумните оправдания, че при това положение на държавата било нормално да играем като равен с равен срещу момчета, които играят футбол повече за удоволствие и по-малко по задължение.

Сега ни беше весело, но следващият мач е гостуване на Франция и комедията лесно ще се превърне в трагедия. Но и това сме го виждали, а заучените коментари след мача вече са готови