Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фаворитът Сираков отрече да е преговаряно с него и така още повече засили мераците на кандидатите за благи постове в клуба.

"Левски" премина в ръцете на човек със страшно много пари. Новият собственик Спас Русев обеща от трибуната да върне магията на "Герена" и се зарече да не се бърка в работата на спортно-техническия екип.

Декларираните намерения събудиха силен интерес сред хората, които живеят със самочувствието, че могат да управляват клуб от ранга на "Левски". Та какво по-хубаво има на този свят от богат собственик, който на всичкото отгоре не се бърка в работи, от които не разбира.

Именно заради визитката на Русев и неговите думи в момента пред офисите на "синия" клуб е голяма навалица от кандидати да управляват делата на "Левски".

Търси се изпълнителен директор. Това е човекът, който в най-общ смисъл коли и беси в един клуб. Той решава за треньора, той прави трансферите и комуникира с публиката. Той е човекът оркестър.

С всичките тези задачи преди години успешно се справяше Наско Сираков. В дните преди официалното представяне на новия собственик усилено се говореше, че Сираков се връща на бял кон в тима от "Герена" и дори преговаря с треньора Станимир Стоилов да изостави своя "Астана" и да се върне в клуба, с който изживя магията на Шампионската лига.

Спас Русев вече е едноличен собственик на "Левски", но изненадващо Сираков не е част от екипа му. "Никой не е разговарял с мен да влизам в ръководството на "Левски". Нека не се спекулира с името ми", обяви пред "24 часа" легендарният голмайстор на "сините". Думите му още повече разпалиха мераците на тези, които искат да са директори в единия от двата най-популярни футболни клуба у нас.

Според информация на "168 часа" Спас Русев въобще не бърза да обяви кой ще е новият изпълнителен директор и въобще кои ще са хората, на които ще разчита за управлението на клуба. Новият собственик искал първо да се ориентира в обстановката и да разговаря с хора, които могат да му дадат ценни съвети относно изграждането на новата управленска структура в клуба му. Почти със сигурност сегашният треньор Люпко Петрович ще води тима поне до Нова година, тъй като моментална смяна на треньора едва ли ще е позитивен сигнал от страна на новото ръководство. Гръмки трансфери също не бяха направени и тепърва ще се решава какъв ще е бюджетът за нови покупки през зимния трансферен прозорец.