Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хората се натискат да ме пипат, но аз не нося късмет. Пускам брада с тайна цел.

- Захари, какво е усещането да дадеш чек за 10 милиона лева на напълно непознат?

- Надявам се съвсем скоро да го разбера, въпреки че може и 11 да станат. Нищо не се знае. През живота си не съм държал толкова много пари, а още по-малко съм давал на някой толкова много пари.

Тези дни се замислих, че съм привилегирован човек. Срещам се само с тези, които са спечелили. Част от тяхната искрена радост се връща при мен и ме зарежда, колкото и да са изтощаващи предаванията. Което хич не е лошо. Дори се усещам напоследък, че съм се разглезил. Като дойде някой при мен в предаването с печалба от 30-40 хил. лева, леко помръквам, защото не ми се виждат достатъчно пари.

- Може ли да се каже, че покрай рекордния джакпот си станал още по-популярен? възможно ли е това въобще?

- Хората наистина ме познават. И обвързват надеждите си с моята персона. Пипат ме, карат ме да им тегля талончета. Но съм убеден, че сам на себе си не нося късмет. Това не е нещо, което може да управляваш. Чак ми става неудобно, когато видя колко много разчитат на мен. Възприемат ме като директор на лотарията. Важното е да не си мислят, че Иво Андонов раздава парите, защото има и такива случаи. Това вече е странно. Все едно да вярваме в съществуването на Торбалан.

- Имаш ли вече обмислена стратегия как ще се държиш в момента, в който ще предадеш 10-те милиона на печелившия?

- Със сигурност сценаристите здраво се подготвят за този момент. При мен голямата промяна ще бъде брадата. Ще се появя пред печелившия доста окосмен.

- Да не пускаш брада?

- Да, точно това се случва, но не мога да ти кажа защо. Приеми, че я пускам заради джакпота и ще приличам на подранил Дядо Коледа.

- Спомняш ли си най-емоционалния момент, свързан с някой от участниците в шоуто на Национална лотария?

- Опитвам се бързо да забравям предишните истории, защото иначе ще ми се пръсне главата от толкова много спомени. Винаги ми е емоционално, когато видя, че парите отиват при изпаднал в крайна нужда. На някои хора парите са им необходими за жизненоважно лечение и тогава усещам, че нещо хубаво се е случило. Но в никакъв случай не акцентираме на подобни моменти, както биха го направили в други предавания. Нали знаеш приказката: "Сълзичка-паричка". Само че така не се прави.

- На теб самия не ти ли се играе? Представям си новината: "Захари Бахаров спечели големия джакпот в собственото си предаване."

- Това е абсолютно възможно, тъй като законът за хазарта не ме ограничава по никакъв начин. Със сигурност би било странно. Май наистина е по-добре да печеля.

- И все пак си представи, че числата ти излязат и вече си собственик на 10 милиона. Какво ще направиш с тях?

- Искаш да направя план, така ли. Окей, лесно ще стане. 3 милиона ще трябва ги съхраня на много сигурно място. Те ще са за децата, за семейството. Тоест трябва да ги консервирам някъде, където почти не съществува риск да ги загубя. 2 милиона ще бъдат изхарчени в следващите 6 месеца. Ще ми стигнат за удоволствия по света и екскурзии с определени прекарвания. През този период няма да се прибера нито веднъж. Колко ми останаха? 5 милиона ли? Тях ще ги инвестирам в нещо тарикатско, така че да започнат да се множат. Сега обаче нямам никаква представа какъв ще е този бизнес. Предполагам обаче, че когато имаш 5 милиона, ти вдигат телефона някакви хора, които могат да ти помогнат?

- Алчен тип ли си? Какво са за теб парите?

- Алчен ли? Моля ти се! Парите помагат на живота да не се превърне в просто в едно преживяване. Правят ежедневието ни по-пълноценно и интересно. Не вярвайте на тези, които казват, че не се интересуват от тях. Те ти дават свободата да реализираш живота си така, както си го представяш. Не, не съм алчен, но в никакъв случай не подценявам значението на парите.

- Промени ли Националната лотария по някакъв начин живота ти?

- Да, разбира се! Вече има картонена фигура на моя милост в почти всяко населено място в България. Ако това не е промяна, здраве му кажи.

- Какво ти предстои през есента?

- Извън шоуто ми предстои турне в компанията на моите партньори Юлиан Вергов и Владо Карамазов. В продължение на 6 седмици ще обиколим почти цяла България. Официално каня чрез вас хората на театър. Програмата ни я има в интернет.

- Със сигурност по време на обиколката хората ще искат да тъжат в твоя компания за Иво Андонов, който беше разстрелян в онази нива..

- Ивака не ми липсва, защото не е жив човек. Нямаме сантиментална връзка с него.

- Не мога да повярвам. Толкова добре ти се получи, че хората със сигурност те мислят за също толкова нагъл и безмилостен в личния ти живот?

- Това са просто комплименти към работата ми. Оттам нататък нямам чувства към Ивака. Той беше просто страници текст.

Какво разказа Захари за участието си в сериала "Игра на тронове" четете в хартиеното издание.