Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Горанов в съда СНИМКА: Елена Фотева
Горанов в съда СНИМКА: Елена Фотева

Задържане под стража е адекватната мярка за Горан Горанов според Районен съд - Бургас.

Магистратите приеха аргументите на прокуратурата, който поиска 31-годишният бургазлия да остане зад решетките и след изтичането на присъдата му утре. Горан изтърпява 6 м. лишаване от свобода заради хулиганство.

Сегашната му мярка за неотклонение е по досъдебно производство, образувано след като на 13 март Горан налетя на надзирател в затвора и заби юмрук в окото му. При претърсване на килията му тогава е намерено и заострено като нож стъкло. Прокурор Иван Кирков пледира за постоянен арест, тъй като  бившият гард според него е личност с висока обществена опасност и може да извърши ново престъпление.

Адвокат Веселина Василева поиска домашен арест за клиента си, за да може той да се лекува. Според нея поискана от прокуратурата мярка е твърде строга за извършеното от Горан. Тя цитира практика на Европейския съд за правата на човека и по конкретно делото "Илийков срещу България".  Василева подчерта, че в момента клиентът й е оставен без медикаменти в ареста.

Както "24 часа" писа, днес стана ясно, че има две експертизи с напълно различно заключение за състоянието на Горан - според едната, извършена от д-р Гарвански, национален консултант по психиатрия, в момента на нападението той е бил невменяем. според другата страда от смесено личностното разстройство, което не е психиатрично състояние и не винаги налага медикаментозно лечение. 

Горан изглежда доста  променен в сравнение с вида му преди да бъде изпратен в Ловеч. Той е видимо отслабнал. По време на цялото заседание, което продължи около час и половина, пристъпваше нервно от крак на крак.

Ако задържането под стража бъде обжалвано, делото ще е в петък.