Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Патрул на частна охранителна фирма пипнал невръстни крадци, скрити под кола
Патрул на частна охранителна фирма пипнал невръстни крадци, скрити под кола

Директорът на ОДМВР Велико Търново старши комисар Димитър Машов връчи благодарствен адрес на частна охранителна фирма, участвала в залавянето на малолетни престъпници. Повод за събитието е залавянето на три непълнолетни момчета на 24 август т.г., съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Непосредствено след получаване на сигнал на телефон 112 за кражба от апартамент в кв. Бузлуджа служители на реда организирали заградителни мероприятия, в които участие взел и патрул на частната охранителна фирма. Водач на мобилния патрул бил Тодор Дюлгеров, който задържал двама от извършителите, направили опит да се укрият под лек автомобил.

Оказаното съдействие е пореден акт на сътрудничество между частни охранителни звена и държавните правоохранителни органи. "Сътрудничеството в тази насока започна още в края на 2014 г. с изготвянето и утвърждаването на План за организиране взаимодействието между ОДМВР- В. Търново и частните охранителни фирми, осъществяващи охранителна дейност на територията на община Велико Търново чрез сигналноохранителна техника. Във връзка с този план са разработени и вече година и половина успешно се прилагат т.нар. „схеми за блокиране“, при които се осъществява многопосочна връзка между дежурната полицейска част и диспечерските центрове на шест частни охранителни фирми, които използват мобилни патрули", обясни комисар Машов.

Координацията, обединените усилия и споделените ресурси в дейността по опазване на обществения ред на всички съпричастни структури се превръща в практика. За пореден път се доказва, че добрият диалог е предпоставка и гарант за една по-сигурна и спокойна градска среда, допълват от полицията.