Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къщата, в която живеели Стефан и Галя
Къщата, в която живеели Стефан и Галя

За да прикрие следите си търсил Галя по скайпа, от трупните останки липсва само лявата ръка, има съмнения, че там е рязал вените, за да изтече по-бързо кръвта

Касапинът от Шумен, 45-годишният Стефан Стефанов остава в ареста, реши състав на Шуменския окръжен съд в късния след обяд днес. Преди това обвиняемият от глупост или от наглост се опита да разиграва съда и заяви, че не иска повече служебния си защитник, а иска сам да упълномощи друг. Съдия Димчо Луков, известен със здравите си нерви, който гледа и делото срещу "килърите", даде почти 2 часа почивка и дори предложи да му даде телефона си, за да си потърси Стефан адвокат.

Всичките разпити пред съдия до сега са били със същия служебен адвокат Мартин Пеев, но в залата Стефан се опита да протака и да шикалкави, правейки се, че не разбира за какво е това дело. Прокурор Маргарита Георгиева се наложи да му обясни, че тука става въпрос за задържането му. „Ами аз нали съм задържан?”.

След около 30-тина минути стана ясно, че убиецът не е намерил друг адвокат, служебният му защитник и част от медиите, които още чакаха пред съдебната палата, се върнаха в залата.

Там стана ясно, че 49-годишната Галина Димитрова, с която имат 18-годишна дъщеря, преди да бъде разфасована е била заклана и е починала от загуба на кръв. Фатална се е оказало прободната рана в шията, която е прекъснала яремната вена и Галя е починала от кръвозагуба. Стана ясно, че от трупните останки липсва само лявата ръка. Има подозрения, че на тази ръка се е опитал да пререже вените, за да изтече по-бързо кръвта.

Защо е убил жена си, продължава да е мистерия. Давал противоречиви показания за мотива. Пред съдия обяснил, че първо я ударил с дървена точилка по главата и когато тя паднала на пода и била в безпомощно състояние, той забил ножа в шията й в дясно.

Все още не е уточнено кога е била убита, приема се, че е някъде между 12 до 21 август, когато останките бяха намерени в къщата на Стефан. Пак през това отрязък от време той се опитал да набере Галя по скайпа, това признал сам и това се виждало на компютъра му. Според служебния му защитник, това може да е признак на психично заболяване, но според прокурор Георгиева по-скоро опит за заличаване на следите. Според съдия Луков колата, купена също в този период, вероятно е била, за да бъдат изнесени останките от тялото. Съдебно психиатричната консултация сочи, че той е вменяем.

Убиецът ежедневно е пиел между 500 и 700 грама ракия, стана ясно от неофициални източници. В къщата на двамата е имало ежедневни скандали.

Труп, резачка, пръстови отпечатъци и признания при разпит пред съдия, за сега заковават Стефан като вероятният извършител. Не се подлага под съмнение авторството му и логично съдът го остави в ареста, за да не се укрие или да извърши друго престъпление. В хода на разследването могат да бъдат повдигнати още по - тежки квалификации за извършеното убийство.

В залата стана ясно, че за Стефанов от няколко дни вече има и влязла в сила ефективна присъда от 9 месеца и 3 дни, заради неизпълнението на пробационни мерки по дело за шофиране пиян.