Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красива, пленителна и емоционална, Даяна лесно печели любовта на хората и никога не остава незабелязана от мъжете. Но въпреки че умее да привлича внимание, тя като че ли винаги се разминава с любовта.

Принц Чарлз

Даяна се запознава с Чарлз, когато е само на 16 години, по време на лов на фазани в Олторп. Тогава той е кавалер на по-голямата й сестра Сара Спенсър. Въпреки това красивата блондинка открито флиртува с престолонаследника, което веднага го впечатлява. През следващите няколко години пътищата им неколкократно се пресичат, но връзката им официално започва едва през юли 1980 г., когато двамата се срещат на парти в Съсекс. Половин година по-късно се сгодяват – Чарлз е на 31 години, а Даяна - на 19. Женят се на 29 юли 1981 г. Години по-късно семейни терапевти, психолози и биографи ще спорят дали заради прибързания брак, емоционалната незрялост на лейди Ди, или безчувствеността на Чарлз този брак се разпада след 15 години, но така и няма да стигнат до категоричен отговор. Факт е, че двамата преминават през множество трудности и в крайна сметка получават официално разрешение да се разделят.

Интересното е, че по време на развода най-голямата полемика не е свързана нито с пари, нито с попечителството на децата, а с титлата на Даяна. От двореца твърдят, че принцесата сама предлага да се откаже от титлата "кралско височество”, но лейди Ди настоява, че е заставена да го направи. Дори и без кралска титла тя получава солидно обезщетение - 17 милиона лири наведнъж плюс 385 000 лири годишно за служебни разходи. На нейно разположение остава дворецът Кенсингтън, както и парадните покои на двореца Сейнт Джеймс, а освен това има право да използва и кралския транспорт за официалните си ангажименти. В свое телевизионно интервю пред Би Би Си, излъчено на 20 ноември 1995 г., Даяна заявява категорично: "В този брак бяхме трима, така че беше пренаселено”, и дори подчертава, че според нея Чарлз не е в състояние да заеме престола и никога няма да бъде добър владетел.

Бари Манаки

Той е един от личните охранители на Даяна и с течение на времето се превръща в неин довереник и приятел. Дори се смята, че двамата са имали интимна връзка в периода 1983-1985 г., въпреки че тогава Манаки е женен и има две деца. Някои таблоиди цитират като особено притеснителен факта, че принц Хари е роден на 15 септември 1984 г., и излагат теорията, че той може и да не е законен син на Чарлз. Манаки загива при съмнителна катастрофа с мотор през 1987 г., а самата Даяна е убедена, че това съвсем не е случайност.

Джеймс Хюит

Офицерът от британската армия също е смятан за потенциален баща на Хари. Поне такава теория е изразена в театралната постановка "Истини, лъжи, Даяна" на Джон Конуей. В нея под формата на изкуство се разисква аферата на Джеймс с Даяна, с която той твърди, че се е запознал още преди принца. Джеймс официално е назначен за инструктор по езда на лейди Ди, когато тя вече е омъжена за Чарлз, и според таблоидите връзката им продължава цели пет години. През 2014 г. в американски аукционен сайт дори се появяват писма, за които се твърди, че са от принцесата за офицера, въпреки че той не признава да ги е пускал в продажба. Единственото, което Хюит споделя, е :“В един момент тя просто спря да ми звъни и напълно игнорираше обажданията ми.”

Джеймс Гилби

Гилби е търговец и близък приятел на Даяна. Аферата им става публична, след като таблоидът “Сън” публикува текста от тайно записан техен телефонен разговор. В него Даяна и Джеймс се обръщат един към друг с “пухчо” и “скъпи” и си разменят открити сексуални закачки. Даяна дори изразява притеснение, че може и да е бременна, но не уточнява от кого. В разговора принцесата обвинява близките си за студеното им отношение и заявява без свян: “По дяволите, след всичко, което направих за това проклето семейство.”

Оливър Хор

Женен търговец на произведения на изкуството, за когото таблоидите разкриват, че има афера с принцесата в края на 1993 г. Журналисти дори твърдят, че отношенията им прерастват в мания от страна на Даяна, която тормози семейството на Хор с анонимни телефонни обаждания. Съпругата на Оливър дори изисква полицейско разследване.

Уил Карлинг

Според слуховете ръгби звездата се запознава с принцесата благодарение на нейните синове, които са запалени фенове на този спорт. Официално двойката никога не е издебвана от папараците, но се смята, че аферата им продължава повече от година. Този, който пръв открито говори за отношенията им, всъщност е съпругата на Карлинг, която в молбата си за развод като причина написва просто “Даяна Спенсър”. Молбата е удовлетворена и бракът на Уил се разпада заради принцесата, но тя така и не остава с него.

Хаснат Хан

През 2013 г. излиза филмът “Даяна” с Наоми Уотс в главната роля. Лентата е вдъхновена от книгата на Кейт Снел “Даяна: Нейната последна любов” и в основата на сюжета е връзката на принцесата с пакистанския лекар Хаснат Хан. Според близки на Даяна именно той, а не Доди ал Файед е бил истинската й голяма любов. Връзката им започва през 1995 г. и лейди Ди признава, че именно той е мъжът, когото е чакала цял живот. Двамата даже обмислят сватба, а принцесата е готова на всичко – дори да отиде да живее в Пакистан. В лентата е показано как традиционното консервативно семейство на кардиолога обаче не е съгласно да приеме Даяна при никакви обстоятелства и как самият той не може да избере любовта пред задълженията и традициите. Изложена е дори теорията, че Хаснат се разделя с Даяна и тя започва връзка с Доди единствено за да накара лекаря да ревнува.

Доди ал Файед

Инструмент за събуждане на ревност или истинската й любов, Доди ал Файет остава завинаги свързан с Даяна. Египетският милионер не крие чувствата си към принцесата и я засипва със скъпи подаръци, кани я в просторните си имения, вози я с яхтите си. Връзката им се превръща в сензация и всяка тяхна поява е следена от папараци. От една страна, това никак не е добре прието от двореца, защото прекалената показност на отношенията им травмира Уилям и Хари. От друга, проблемът е самият Доди, за чийто баща – милиардера Мохамед ал Файед - се носят какви ли не слухове. Факт е, че правителството на Обединеното кралство няколко пъти му отказва британско гражданство. Години по-късно самият Мохамед ал Файед твърди, че синът му е възнамерявал да се ожени за лейди Ди и дори бил купил годежен пръстен. Дали това е истина, така и не става известно, защото в нощта на 31 август Даяна и Доди загиват в злощастната катастрофа в Париж. Така не бракът, а смъртта ги свързва завинаги.

Разбира се, на принцесата се приписват още много авантюри. Нейният бивш иконом Пол Барел твърди в скандална книга, че сред любовниците на красавицата са били дори бракоразводният й адвокат Антъни Юлиус, американският актьор Кевин Костнър, писателят Джефри Арчър, индийският богаташ Гулу Лалвани, сръбският тенисист Слободан Живойнович и дори музикантът Браян Адамс.

Какви са различните теории за смъртта на принцесата, четете в хартиеното издание на "168 часа".