Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Горан по време на едно от многобройните му дела през последните години. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Горан по време на едно от многобройните му дела през последните години. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Внесено е искане в съда за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо Горан Горанов, съобщиха от прокуратурата в Бургас.

Горанов, който е лице с висока степен на обществена опасност, се намира в психиатричното отделение при Затвора в гр.Ловеч, където търпи ефективно наказание „лишаване от свобода”,което обаче трябвало да изтече на 1 септември.

Горанов е осъден на първа инстанция от Бургаския районен съд за грабеж и незаконно оръжие.

Присъдата е била обжалвана, в Окръжен съд –Бургас е образувано наказателно дело, което обаче няколкократно е било отлагано заради назначаване на експертизи. Новата дата на насрочване на делото е 14.10.2016г.

По това дело, актуалната мярка за неотклонение спрямо подс.Горанов е „парична гаранция“ в размер на 1 500 лв., която е внесена. Именно за изменение на тази мярка е внесеното искане от Окръжна прокуратура-Бургас, тъй като единствено задържането под стража би било адекватно на високата обществена опасност на Горанов, смятат от държавното обвинение.

Според адвоката му Веселина Василева няма правни основания за промяна на мярката от парична гаранция в по-строга.

Ако то бъде уважено, подсъдимият ще остане в ареста, в противен случай след 01.09.2016г. ще бъде освободен, поне до 14.10.2016г., когато ще бъде гледано делото по същество.

Горан трябва да бъде доведен от Ловеч и изправен пред съда в Бургас утре в 10.30 ч.