Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Северното Черноморие ще е подходящо за плаж до средата на септември, на Южното - чак до края.

B курортите около Варна според американски сайт за подробни и точни прогнози в почивните дни около 6 септември ще бъде идеално за плаж с максимални температури от 27 градуса.

При следващите празнични дни около 22 септември пък вече ще е по-облачно и максималните температури ще са между 22 и 25 градуса.

Буря и гръмотевици американците очакват по Северното Черноморие на 31 август. На Южното Черноморие около Бургас времето ще бъде по-подходящо за плаж. Облачно ще бъде само на 27 август, пише американският сайт. Целият септември изглежда топъл с изключение на леко захлаждане в предпоследната седмица от 18 до 24 септември. За тези, които ще предпочетат гръцкото и турското море до края на лятото, няма да имат проблеми с почивката.

На Халкидики целият септември ще е с горещо време до 28-30 градуса, изчисляват климатолози на американски сайт за дългосрочни прогнози. Единствено последният ден - 30 септември, ще е с гръмотевични бури пак. Така че за празниците и около 6-и, и около 22 септември ще е подходящо за море в Гърция.

На остров Санторини пък целият септември ще е слънчев с температури от 24 до 32 градуса. Също прекрасни условия ще има за къпане и остров Крит според американските климатолози.

Проблем може да предизвика внезапно появяващият се в Егейско море вятър мелтем от североизток. Той започва да духа сутрин, усилва се през деня, понякога стига скорост до 20 метра в секунда и утихва вечерта. Макар и силен, мелтем е сух и не носи дъждове.

От друга страна, условията там са идеални за любителите на сърф. Предимството на почивката на средиземноморските острови е и във възможността туристите да се преместят от другата им страна, където е завет. Там обаче температурата на водата е малко по-ниска, отколкото откъм ветровитата.

Островите на Йонийско море - Лефкада, Кефалоня, Корфу и Закинтос, са още по-благоприятни за плаж през септември, защото те не са засегнати от бурния вятър мелтем, така че морето е тихо и подходящо за плаж.

По турските средиземноморски курорти условията ще са прекрасни за плаж. В Анталия например американските климатолози дават температури от 28 до 34 градуса, като единственият лош ден е 3 септември, когато ще има гръмотевици.

В Мармарис няма да е толкова горещо - от 24 до 28 градуса, като около 6 септември ще е по-топло, а за следващите почивни дни около 22-ри вече температурите ще са максимум до 25 градуса