Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алергични реакции: Червеното, може да предизвикат алергична реакция. При подобно усложнение районът около татуировката започва да сърби и набъбва. Може да се получи и обрив. Подобна алергична реакция може да се получи . както веднага след направата на татуировката, така и след години. Лечението на това усложнение е със стероиден крем.

Реакция от светлината: Някои мастила реагират на светлина, особено на естествената слънчева светлина. Ако не пазите пресния татус достатъчно добре и го излагате на слънце, кожата около него може да се подуе и почервенее. Най-често подобно усложнение се получава при татуировки с жълта боя, но и червеното също крие риск. Тази реакция би трябвало да отшуми с времето или с помощта на стероидни кремове.

Инфекции: Ако татуистът не използва стерилни материали или използва едни и същи игли на повече от един човек, може да настъпят инфекции на кожата. В този случай татусът се подува, почервенява, забелязва се изтичане на гной, а кожата се чувства опъната. Помощта от лекар е задължителна, защото са нужни антибиотици, за да се избегнат усложнения на инфекцията.

Грануломи: Понякога имунната система приема мастилото, вкарано в кожата, за опасност и изпраща клетки, които да се борят с нея. Тези клетки се свързват и образуват вързопчета, които се наричат грануломи. За да се справят с тях, докторите провеждат редица тестове, които да пояснят кое ги причинява и какво лекарство е нужно, за да се отстранят.

Келоиди: Това са области от съединителна тъкан, които са се подули. Те може да започнат в областта на татуировката и по-късно да се разпространят. Келоидите засягат най-често хора с тъмна кожа. Лечението обикновено е със стероиди, но понякога, усложнението се връща. Ако вече имате подобни образувания е по-добре да не си правите татуировка.