Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Mножество въпроси интересуват всеки, който иска да си направи татуировка. Николай Чеков отговори на някои от тях.

- Кое е най-болезненото място, на което може да се татуира човек?

- Най-болезненото място според моя личен опит е на сгъвката на коляното. Но Петър Михалчев от "Мастър шеф" е мой клиент и когато съм го питал, е казвал, че най-много го е боляло, докато си е татуирал главата Там кожата е тънка и вибрациите се пренасят директно върху черепа, може би точно оттам идва голямата болка.

- Подходящо ли е лятото за направата на татус?

- Лятото не е много подходящ сезон за направата на татуировка, но ако се грижиш добре за нея, не е проблем да си направиш. Дори и през зимата трябва всеки ден да я мажеш със слънцезащитен крем с по-висок фактор, така че, ако си склонен да се лишиш от ходенето на плаж, не е проблем.

- На кои хора отказваш татуировка?

- Разубеждавал съм хора от решението да си правят татуировки. Например идват при мен млади момчета, които искат татуси по врата или китките. Опитвам се да ги откажа, защото още не се знае къде ще се насочат, какво ще искат да работят. В България още е прието, че да имаш татуировка, е нещо лошо. Гледат те накриво, спира те полиция и също така ти пречи и да си намериш хубава работа.

- Значи ги има още старите порядки?

- Дядо ми например, който е бил 40 години в системата на МВР, след като си направих негов портрет на бедрото, остана изумен. Идея си нямаше, че нещо такова може да се направи на татуировка. Това вече е липса на информация и хората, като не са образовани, си мислят, че това тука е още с иглите, конеца и общо взето, неандерталска работа. А в момента татуирането е индустрия и нещата толкова много се развиха в последните пет - шест години, че вече има какво ли не.

- Кои места не са подходящи?

- По принцип има места по кожата, които не са подходящи и не задържат. По ръцете например, по пръстите, дланта - това са места, които ежедневно използваме и кожата се регенерира 10 пъти по-бързо, а боята не задържа и като се обели, изглежда все едно си я направил в Сливенския тази татуировка. Аз специално отказвам да правя татуси на такива места, защото не искам да правя кофти неща. До някаква степен от това ми зависи името. Някой ще го види, ще каже, че е ужасно, ще попита: "Къде си го направил?", те ще кажат еди-къде си. Имаме клиенти, на които им обясняваме надълго и нашироко защо не трябва да се прави, но в крайна сметка има хора, които казват: "Не, там искам!", и въпреки всичко я правиш.

- Слушат ли те клиентите?

- Навън всички те приемат като артист. Доверяват ти се напълно. Ако им кажеш: "Не, тук няма да стане така, а така", те веднага се съгласяват, казват: "Ти си артистът, ти знаеш.", докато тук идват със снимки от интернет и решават че ще си татуират точно това. А понякога тези неща са отвратителни и по кожата си ги имат още хиляда човека.