Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди всяка сбирка на Билдербергите, има протести.
Преди всяка сбирка на Билдербергите, има протести.

Любителите на конспирации ги обвиняват, че работят за нов световен ред, в който няма средна класа, а само управляващи и обслужващ персонал. Че в името на тази цел билдербергите предизвикват война след война. Разбира се, доказателства в тази посока няма.

Да, те обсъждат различни конфликти, което личи от дневния им ред, но проверка на "168 часа" установи,

че ги обсъждат чак

когато те вече са станали,

а не преди това

Друга легенда е, че билдербергите създават общество с нулев растеж, където няма да има никакъв просперитет или прогрес. Без да е ясно защо богатите, биха работили за това.

Друго обвинение е, че тайното общество режисира кризите и постоянните войни.

Според някои легенди

целта е абсолютен контрол над мозъците на хората,

които трябва дотолкова да оглупеят, че безропотно да вършат всичко, което наредят богатите.

Друго обвинение е, че клубът контролира агенциите за социологически проучвания и много добре знае как да манипулира масите. Както и какви новини да се поднасят, за да се създаде едно или друго мнение или да се предизвика даден протест.

Но най-атрактивните конспиративни теории са,

че билдербергите стоят зад перестройката в СССР

Твърди се, че тя е замислена още през 1976 г., когато на сбирка на клуба са поканени влиятелни хора от Москва. Един от тях бил самият Михаил Горбачов. Според биографията му тогава той е само член на ЦК на Комунистическата партия - тоест един от тези, които избират Политбюро. Това не е маловажен пост, но едва през 1985 г. той се издига до генерален секретар.

Или 9 години след мистериозната среща

с билдербергите

Според тази конспиративна теория ЦРУ помага на Горбачов да реализира перестройката, срещу което Рокфелер и Кисинджър му обещават огромен заем, за да започне изграждането на демократична Русия.

На Билдербергите се приписват разпада на Югославия, войната в Косово, конфликта в Украйна и тероризма, прииждащ от Близкия Изток.