Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангела Меркел отказа да присъства на сбирката на Билдербергите тази година в Дрезден.
Ангела Меркел отказа да присъства на сбирката на Билдербергите тази година в Дрезден.

Всъщност именно мълчанието е причината билдербергите да са в

центъра на всички конспиративни теории. Мнозина ги обвиняват, че са нещо като световно правителство в сянка, което не е избирано от никого, но всъщност управлява и взема важните решения.

От гледна точка на демокрацията това наистина е така. Но в клуба има и друга логика. Статистиката сочи, че в почти всяко общество едва между 8 и 12% от хората наистина мислят и трудно се поддават на манипулации. Останалите се носят по течението, накъдето ги повлече поредната дезинформация.

Билдербергите имат претенциите на елитарно общество, което мисли и разсъждава върху фактите, изчистени от пропагандни мнения и тези. Именно затова изискват мълчание - пред обществото могат да се лансират всякакви проевропейски и проатлантически тези, но в тесен кръг се обсъждат реалните факти.

Въпреки това все повече анализатори твърдят,

че властта им намалява

Първо, защото клубът остава там, където е бил и през 1954 г., когато е създадена организацията. Тогава основната цел е била да се обедини Западът срещу нарастващата мощ на СССР.

В дневния ред на срещите на билдербергите редовно присъстват теми като Русия, Индия, Китай, Иран, Сирия, но без техни представители. Най-изявеният руснак, участвал в заседание на клуба, досега е близкият до Владимир Путин и предшественика му Елцин - Анатолий Чубайс. Но той е бил поканен в качеството си на шеф на Руската нанотехнологична корпорация.

От Китай е присъствал един дипломат, а от Индия и Бразилия най-много някой учен.

Изолацията на тези развиващи се държави, естествено, ги кара да се обединяват. И да се противопоставят на опитите да ги командват или манипулират отвън. Те дори вече обсъждат обща парична единица за разплащанията помежду си. От тази гледна точка

клубът много сериозно се отклонява от целта на Рокфелер за един единен свят

Може би затова вече мнозина мърморят, че "тези билдербергски тиранозаври и рептили е крайно време да излязат в пенсия и да си гледат старините". Тезата е, че вече има доста по-ефективни тинк-танкове в света, които могат да го превърнат в по-приятно и мирно място.

Това са високоинтелигентни общества, изградени от световни топучени. Те непрекъснато разработват технологии, които правят посредничеството на групи като билдербергите безпредметно.

"Благодарение на новите изобретения шефовете на разузнавателни служби могат свободно да си говорят, без никой да разбере, както и политици от ранга на Путин и Обама и техните дипломати. Именно така в момента се пази балансът в света. И благодарение на такъв разговор между САЩ и Русия бе постигнато примирието между тях в Близкия изток", обясни запознат.

От тази гледна точка влиянието на билдербергите постепенно намалява. Може би затова на последната среща през тази година германският канцлер Ангела Меркел не уважи сбирката им. В нея участваха няколко премиери на скандинавски страни, но нито един световен топполитик.