Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хенри Кисинджър
Хенри Кисинджър

В своите мемоари главният съветник на "Билдербергите" 101-годишният Дейвид Рокфелер донякъде открехва завесата за целите на клуба "Билдерберг" и спонсорираните от фамилията му партньорски организации: "Някои дори вярват,

че ние сме част от

таен заговор, работещ срещу интересите на САЩ,

характеризиращ фамилията ми и мен като "интернационалисти", които в конспирация с други хора по света изграждат една по-интегрирана глобална политическа и икономическа структура - един свят, ако щете. Ако това е обвинението, тогава се признавам за виновен и съм горд с това."

Другата му теза, за която често е критикуван, е, че е крайно време глобалните корпорации да изземат голяма част от правомощията на правителствата, които не се справят със задачите си. Тезата му е спорна, защото ако не е държавата, бизнесът, преследвайки печалбите си, предизвиква невероятни трусове.

Конспиративните сайтове твърдят,

че ще настъпи истински апокалипсис, ако билдербергите постигнат целта си

и създадат свят с едно правителство като ООН, с единен глобален пазар, охраняван от една световна армия като НАТО, с единна валута и финансов пазар, регулиран от Световната банка и МВФ. И че целта е бедните да станат още по-бедни. В миналото групата официално подкрепи създаването на ЕС, дори някои от членовете й са негови идеолози. Засега от това нищо лошо не е произлязло. А и статистиката сочи, че в глобален план съвкупният брутен вътрешен продукт непрекъснато расте, с което и богатството в света. Което означава, че тази конспиративна теория е доста спорна.

Освен това Дейвид Рокфелер трудно може да бъде обвинен в лакомия, след като стана един от тримата милиардери наред с Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които се заклеха да даряват 50% от стойността на състоянията си.

Истината е, че никой от любителите на конспирации досега не е обяснил защо мечтата на билдербергите за единен свят е нещо толкова лошо. Тогава 7,3 млрд. души ще издържаме едно правителство, с една администрация и една армия. Което със сигурност ще е в пъти по-евтино на човек от населението в сравнение със сега. Има и друг позитив - така или иначе никой не може да спре политиците по света да крадат, но в случая кражбите ще са разпределени върху над 7 млрд. души и едва ли ще се усещат така болезнено, както сега.

Друг плюс на идеята е, че няма да има войни и конфликти, защото всичко ще е под една шапка. Всички ще са охранявани от една армия и една полиция и никой няма да се бие със себе си.

Подобни тези за прехвърляне на мостове между Изтока и Запада изповядва и близкият до Рокфелер бивш държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър.

Той също е сочен за един от кукловодите на сбирките на билдербергите

Присъствал е на почти всички и години наред е бил в ръководството на групата.

Всъщност от американските мислители Кисинджър е сред малцината, които отстояват тезата, че трябва да се промени политиката спрямо Русия и останалите развиващи се сили като Китай, Бразилия, Индия. Че противопоставянето е контрапродуктивно.

Третият най-влиятелен човек в организацията до 1997 г. е милиардерът Едмънд де Ротшилд. След което мястото му се заема от друг член на фамилията - сър Евелин де Ротшилд.

Нетната стойност на

богатството му се оценява

на около 20 млрд. долара

Освен че винаги е в класациите на най-заможните в света, той е и финансов съветник на британската кралица.

Всъщност благодарение на една от сбирките на билдербергите в Шотландия Евелин де Ротшилд среща голямата си любов. През 1998 г. Хенри Кисинджър го запознава с красавицата Лин, която вече има два брака зад гърба си. Тя е 23 години по-млада от милиардера Ротшилд, но това не им пречи две години по-късно да се оженят.

Твърди се, че представителите на влиятелните фамилии Ротшилд и Рокфелер, заедно с обявения още от младините си за гений - Хенри Кисинджър, задават дневния ред на сбирките на билдербергите.

Кои шефове на НАТО са оплетени в мрежите им, четете в хартиеното издание. 

Сър Евелин де Ротшилд и съпругата му Лин
Сър Евелин де Ротшилд и съпругата му Лин