Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИДИЛИЯ: Лора и приятелят й Мартин във времената, когато бяха заедно и правеха планове как да похарчат 1,5 млн. евро
ИДИЛИЯ: Лора и приятелят й Мартин във времената, когато бяха заедно и правеха планове как да похарчат 1,5 млн. евро

Приятелят казва, че изчезнала, след като албански и български мафиоти

им поискали дарението от 1,5 млн. евро

От септември миналата година не знаем какво става със сестра ми. Изчезна и сме сигурни, че е отвлечена заради наследството, което получи в Гърция, от 1,5 млн. евро"- това категорично мнение изказа преди дни пред наш репортер Елисавета Раева, сестра на Лора Иванова от Перник.

Жената не е отвличана, открита е в Атина от нашите колеги и е жива и здрава, каза говорителят на ОД на МВР в Перник Венцислав Алексов. След като майка й Снежана подала жалба в нашата полиция за издирването на дъщеря си, името, снимката и всички данни за Лора били вкарани в Шенгенската информационна система. Задействали се и гръцките власти. Те я открили и установили къде се намира.

Нейната молба била да не се разпространява къде живее. Не желаела да се знае, но не обяснила по какви причини. "Оставила е телефона си и номерът е предаден на майка й Доколкото разбрах, двете са се чули и са се разбрали. Няма никаква драма в случая. Жената вече е снета от издирване. Не е необходимо да бъде довеждана тук, защото тя не се търси във връзка с престъпление или за задържане по някакъв повод, а само за установяване на местонахождение и адрес", допълни Алексов.

Мистериозната история с 38-годишната нашенка се заплела преди около година. Перничанката, която е разведена, с две деца, от 6 г. била на работа в южната ни съседка. За малките се грижели родителите на мъжа й, с когато от много време са разделени. В Гърция тя се занимавала с гледане на възрастни самотни хора. Заедно с нея от около 2 г. бил и приятелят й Мартин от Горна Оряховица.

Какво се е случило през последната година, знаят само Лора и Мартин. 

През декември той се върнал у нас, намерил майката и сестрата на Лора и им казал, че тя е изчезнала и е отвлечена. Двете му се доверили, защото наистина нямали никаква връзка с родственицата си от доста време. Никой не знае каква част, твърденията на Мартин е вярна. Снежана и Елисавета знаят само това, което той им е разказал.

"Категорична съм само в едно - че не зная къде е дъщеря ми. Слушам какво говори Мартин, но за мен той е непознат човек, не съм знаела, че е приятел на Лора. Не знам доколко да му вярвам", каза притеснената майка дни преди да стане ясно, че дъщеря й е жива и здрава. Под полицейски документ тя дори собственоръчно написала, че не е отвличана. "Лора гледаше възрастен професор в Атина, който нямаше семейство, деца или пък други наследници. Един ден се прибра и каза, че професорът й е превел по сметка 1,46 млн. евро от спестяванията си, както и че е прехвърлил на нейно име няколко апартамента. Харесал я и останал доволен от грижите, които полага за него", разказа приятелят Мартин. Дали това е вярно, засега никой не знае. Според него месец след като Лора се сдобила със солидната банкова сметка, разбрали, че професорът е починал в болница.

Какво се случва след като гръцките власти блокират сметката с милионите, четете в хартиеното издание на в. "168 часа"