Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: Инстаграм
Снимки: Инстаграм

Балони за ядене, шоколадена зала, басейн от сладки украси за торта са само част от многобройните вкусни изкушения, които предлага новооткрития музей на сладоледа в Ню Йорк.

Всеки тур в музея, който открива врати днес, започва с безплатен сладолед и продължава към зали, изпълнени с балони с хелий, които се ядат. Освен сладкият им вкус, веселата атмосфера на мястото се допълва и от смешните гласове на посетителите, опитали от вкусотиите с променящия гласа хелий.

Най-голямата атракция обаче е големият басейн пълен със сладкиши, пред който стои надпис „Намислете си желание и се гмурнете на собствен риск“. Табелата също така предупреждава желаещите да се потопят в него, че влизането им може да предизвика „спонтанна среща“ с други ентусиасти посетители.

В музея има и специална шоколадова стая, която скрита зад сатенена завеса. В нея има шоколадов фонтан, сурови какаови зърна по пода, а на специални екрани се излъчват видеа, посветени на шоколада.

Обиколката завършва с игрална площадка, на която има люлки във формата на сладолед, а посетителите могат да разберат кой е техният вкус сладолед благодарение на специално приложение, което могат да ползват на мястото. Музеят ще бъде отворен само до 31 август и желаещите ще могат да го посещават от 11 до 15 часа, а билетите са на цена от 18 долара за един човек и 30 долара за двоен билет.