Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЕКСПЕРТ: Георги Славчев смята, че игровото време се увеличава и заради непрекъснато апострофираните съдийски решения.
ЕКСПЕРТ: Георги Славчев смята, че игровото време се увеличава и заради непрекъснато апострофираните съдийски решения.

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ директор на пернишкия "Миньор" Георги Славчев е на мнение, че минута-две са нормално продължение на игровото време в една среща.

Такова е моето мнението, а и когато съм говорил със съдии, те твърдят, че това е нормалното положение. Разбира се, ако няма големи разправии, да се дадат минута, две - максимум - категоричен е Славчев. - При две-три смени от единия отбор само, като има накъсване на играта - минимумът е три минути."

Той веднага сочи като причер световната купа в ЮАР, на която футболистите много рядко се обясняват със съдиите.

"Докато тук, почти всяко отсъждане се апострофира и е нормално съдиите да продължават полувремената - смята Славчев. - като се съберат по десетина разправии по 20-30 секунди, ето ти три минути. От смените още толкова и се разбира защо става така."

Но Славчев няма точно обяснение, защо увеличеното игрово време през втория полусезон е с близо 15 на сто по-голрямо от това пред първата част на шампионата.

"Въпросът е интересен, нямам точна представа - допълва Славчев. - Предполагам, че ако се направи сравнение с игровото време в първата половина на втория полусезон и с втората час, също ще се забележи разлика. Може би заради напрежението в края на шампионата и времето отива нагоре."