Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиян убил майка си и дядо си в дома им. СНИМКА: КРИСТИНА ИВАНОВА
Кристиян убил майка си и дядо си в дома им. СНИМКА: КРИСТИНА ИВАНОВА

Кристиян бил наркоман,

избягал след убийството

27-годишен наркоман, лекуван от параноидна шизофрения, закла майка си и дядо си с мачете в столичния кв. “Хаджи Димитър”.

Труповете на Марияна и баща ѝ Валентин са открити в сряда. Синът ѝ Кристиян Гочев е избягал и се издирва заради двойното убийство. Полицаите все още не знаят кога точно е извършено престъплението. Предполага се, че е било във вторник или сряда.

До намирането на двата трупа се стигнало случайно. Във вторник полицаи от 2-о РУП намерили личната карта на Кристиян Гочев. В сряда отишли на адреса, за да му я върнат. Вратата обаче била заключена. Повикали ключар. Когато влезли вътре, открили труповете на възрастен мъж и по-млада от него жена. Телата на Марияна и Валентин били буквално насечени на парчета, а целият апартамент плувал в кръв.

“Толкова кървища и по филмите не съм виждал”, каза криминалист.

Полицаите веднага започнали да издирват Кристиян.

“Страдал е от психическо заболяване”, каза за “24 часа” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Гочев е лекуван от параноидна шизофрения в психиатричната клиника в Карлуково.

Освен че имал ментални проблеми, Кристиян употребявал и наркотици. Съседите му често го виждали да се шляе с бира в ръка. Продавачка от магазин до блока разказа, че младежът си купувал алкохол още от 8 ч сутринта. “Имаше неадекватен поглед, хващало ме е страх от него”, казва Петя зад щанда.

Според съседи във вторник дядото на Кристиян бил жив. От два дни обаче колата му я нямало. Затова комшиите предполагат, че след убийството Гочев е избягал с нея.

Издирваният е висок около 187 см, с нормално телосложение. Има татуировки на двете ръце, които стигат до врата му. Носи флешове на ушите си. Вероятно е облечен с къси, черни дънкови панталони и черна тениска.