Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нова удар върху Демократическата партия беше нанесен от „Уикилийкс“, пише The Washington Times, цитиран от Фокус. В нощта, в която президентът Барак Обама и кандидата за вицепрезидент Тим Кейн трябваше да говорят пред Националната конвенция на демократите във Филаделфия, организацията за „изтичания“ пусна хакнати гласови съобщения на водещи представители на партията.

„Уиклийкс“ качи 29 mp3 файла на обаждания, заедно с телефонните номера, с обща продължителност 14 минути.

Никое от съобщенията не съдържа нищо, което веднага може да бъде определено като незаконно или засрамващо, но самият факт, че системата на гласовите пощи на Националния комитет на Демократическата партия е била хакната е срамен сам по себе си, а и може да стане източник на далеч по-големи скандали по-късно.

Повечето от съобщенията са про-форма траеща няколко секунди, съдържаща само обаждане на хора, които искат човек на име „Андрю“ да им се обади обратно.

Някои обаждания обаче са с гневен характер.

„Бясна съм от това, което правите с Бърни Сандърс. Той има прекалено голямо влияние“, гласи едно от по-дългите съобщения на жена, която се идентифицира като с личност с фиксирани доходи, дарявала средства на Хилъри Клинтън.