Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ислямистите подготвят и въздушни удари с помощта на дронове.

Европейското първенство по футбол се размина без терористични атаки. Французите си свършиха работата, призовавайки на помощ 100 хил. добре обучени представители на различни полицейски подразделения и армията. Зверските мерки за сигурност дадоха резултат, но дали ще е така спокойно и на започващата след броени дни олимпиадата в Рио.

Бразилците го дават доста по-широко скроени и нехайни, когато става дума за сигурност. До последно те се занимаваха с довършителните работи по спортните бази в столицата на игрите. Борбата с опасните зарази и местната престъпност също глътнаха много от енергията на организаторите. Въпросът е дали те са достатъчно подготвени да посрещнат предизвикателствата на развиващия се с часове международен тероризъм.

От "Ислямска държава" поне са убедени, че могат за пореден път да стресират света, окървавявайки игрите. Спецслужбите на няколко страни си размениха прихванати съобщения на ислямистите, в които те се надъхват за мащабна атака по спортисти и туристи на започващата на 5 август олимпиада. Терористите се съветват едни други за различни видове атаки, с които да отнемат човешки животи и да насаждат страх в сърцата на хората.

Спецовете на ИДИЛ дори съветват своите последователи да се запасят с различни по вид отровни вещества, които да използват при първия удобен случай.

Друго послание призовава "самотните вълци" да си майсторят сами експлозиви, които да прикрепват към дронове и с тях да атакуват по въздуха публика и състезатели.

Какви са другите послания на ислямистите към бразилските ченгета и кои са спортисти са главните цели на джихадистите, четете в хартиеното издание на вестник "168 часа".