Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Залата е оформена с бали слама. На малката снимка - за 11-а поредна година български и чужди групи ще се качат на сцената на връх Перелик.
Залата е оформена с бали слама. На малката снимка - за 11-а поредна година български и чужди групи ще се качат на сцената на връх Перелик.

На връх Перелик в Родопите за 11-а поредна година ще бъде изградена сцена, на която ще излязат български и чужди изпълнители. Екоджаз събитието ще бъде на 30 юли и ще се проведе под почетния патронаж на Ерик Рубин, посланик на САЩ у нас.

Във феста ще участват сръбските музиканти от Hashima, нашите представители от Hot Club de Plovdiv. Пловдивчани ще представят своя проект “Джипси джаз”, с който ще пренесат публиката в 30-те години на миналия век. В The Bedlam Club участват изпълнители от различни националности - България, Русия, Шотландия и Франция. В афиша е включен и квартет Ryan Hanseler с представители от нашата страна и САЩ.

Фестът се провежда в екозала, оформена с помощта на бали слама, а отгоре има опънат огромен навес. Концертът ще започне в 20 часа.

Тъй като събитието се прави на 2034 метра надморска височина, температурите на връх Перелик вечер падат до 0-5 градуса. Затова не се подвеждайте от дневните високи температури и носете със себе си дебели зимни якета.

Зрителите могат да нощуват в хотелите в подножието на връх Перелик, в село Стойките и в местността Смолянски езера. Но е разрешено и позиционирането на палатки в района около фестивала.

Организирани са автобуси, които ще тръгват от църквата “Св. Висарион Смоленски” в град Смолян в 17, 18 и 19 часа и обратно от връх Перелик в 23, 00 и 1 часа.

Гостите на концерта ще могат да се наслаждават на четирите огромни огъня, ще бъдат запалени и 2000 свещи. Ще има още и дегустация на вина от български и чужди производители.