Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спортистите от другите страни разбират, че медалите им няма да имат същата стойност. Олимпиадата няма да бъде същият спектакъл", заяви президентът на Русия Владимир Путин по повод забраната на ключови руски спортисти да участват на Олимпийските игри в Рио.

Международните спортни федерации решават кои руски представители да допуснат до Рио. Засега е ясно, че всички лекоатлети от страната ще пропуснат игрите, а също и отборите по кану-каяк и плуване.

"Недопускането до участие на Олимпиадата в Рио на руски спортисти заради обвинения в допинг е дискриминация. Провежда се политическа кампания срещу руските спортисти", каза Путин, изпрати отбора на Русия на церемония в Кремъл. Той обяви, че няма да присъства на откриването.

"Недалновидни интриганти не оставят на мира и спорта, а точно спортът е призван да сближава народите и да изглажда съществуващите противоречия между държавите. Незаслужено пострадаха не само много наши атлети, срещу които не бяха повдигнати никакви конкретни обвинения. Фактически се нанася удар върху целия световен спорт и върху олимпийските игри", каза още руският президент.