Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Училището в с. Тодор Икономово
Училището в с. Тодор Икономово

Бизнесдамата от шуменското село Тодор Икономово, вече вдовица, искала да представи бъдещата си снаха пред умиращия си от рак съпруг

Кандидат - свекърва, отвлякла 15-годишно девойче, за да го ожени са сина си, който бил на 17 г., сключи споразумение с прокуратурата в Нови пазар и се отърва с тримесечна условно присъда с 3-годишен изпитател срок. Младата бизнес дама, 37-годишната Гюляр Субашева, вече вдовица, искала да зарадва умиращия си съпруг и да му представи бъдещата си снаха, в която синът им бил безумно влюбен.

Акцията по отвличането на девойчето, станала преди около 2 месеца, обаче се провалила и само 15 дни след това съпругът починал. На делото в съда в Нови пазар подсъдимата дойде вече вдовица. Драмата се е разиграла в шуменското село Тодор Икономово, община Каолиново.

15-годишната изгора на влюбения 17-годишен тийнейджър била ученичка в местното школо в селото. Гюляр я отвлякла буквално от училищния двор, качила непълнолетно момиче насила в колата си „Фолксваген шаран“ и потеглила.

Съученички видели всичко и казали на ръководството, от там се обадили на полицията, които се задействали светкавично. Още по пътя кандидат - свекървата била уведомена по телефона, че акцията се е провалили.

Според местни хора двете семейства били съседи, през една къща живеели. Децата, 15-годишната и 17-годишният момък били непрекъснато заедно, както и родителите им. Но девойката нямала намерение да се жени и чувствата й към съседското момче били само приятелски.

Невръстният жених е предаден на комисията за борба с противообществените прояви на непълнолетни.

Гюляр Субашева и съпругът й преди време имали магазин в силистренското градче Дулово, но после заминали на гурбет из Европа. Но преди година на мъжа й открили рак и въпреки, че го лекували и в наши клиники и в Германия, вече било ясно, че той си отива. Прибрали се на село той да умре на спокойствие.

Споразумението е окончателно.