Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сцена от спектакъла в събота вечерта  СНИМКА: СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ
Сцена от спектакъла в събота вечерта СНИМКА: СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ

1500 души изпълниха трибуните пред мащабната сцена до храм-паметника “Свети Александър Невски” в събота вечерта, за да видят отблизо зрелищния спектакъл на операта “Набуко”. 20 минути след нейния край те не спираха с ръкоплясканията и виковете “браво”, “неповторимо”, “изключително”. Пред тях на сцената бяха висящите градини на Семирамида, гигантски ръкописи в символична библиотека, стълба към небето с ръцете на Моисей на върха.

Да видят зрелищния спектакъл, бяха дошли и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов, посланиците на Франция и Украйна, много певци, сред които и Васил Петров.

Режисурата, сценографията, творческата идея и художествените решения на автора маестро Пламен Карталов надминаха всички очаквания, казаха от Софийската опера и балет.

Това е кадърът, който кметът на Перник Вяра Церовска публикува във фейсбук. На него тя (третата от ляво на дясно) е с Цецка Цачева и Десислава Атанасова в антракта на постановката.
Това е кадърът, който кметът на Перник Вяра Церовска публикува във фейсбук. На него тя (третата от ляво на дясно) е с Цецка Цачева и Десислава Атанасова в антракта на постановката.

Диригент на спектакъла беше маестро Михаил Синкевич от Мариинския театър в Санкт Петербург, а в главната роля на Набуко майсторски се превъплъти баритонът Владимир Стоянов. В ролята на Абигейл беше италианката Сузана Бранкини, а нейният колега Роберто Скандюци беше Захария. В спектакъла взеха участие музиканти и от Русия, Израел, Румъния и Грузия. А заради големия интерес към постановката Софийската опера взе решението да направи още един, допълнителен спектакъл - днес, на 25 юли. Билетите за него вече са почти изчерпани.

Останалите спектакли на открито са на 28, 29, 30 и 31 юли от 21 ч.