Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младеж описва момента, в който успява да нпушкатерориста Мохамед Булел през прозореца на камиона в отчаян опит да спре клането на невинни, пред вестник Daily Mail. Булел уби 84 души - включително 10 деца и рани десетки други по време на заря в Ница.

26-годишният Гюнаел Люриш разказва, че е подгонил 19-тонния камион надолу по брега на морето, въоръжен с джобно ножче. Впоследствие полицията го арестува поради съмнение, че е свързан с нападението.

Люриш споделя, че е опитал да убие Булел през прозореца на камиона, но терористът го прострелял.

Той разкри пред френския вестник Nice Matin: "Районът зад камиона беше като поле от мъртви хора, кръв и плът. Аз трябваше газя през тях, за да стигна до терориста."

"Беше касапница. Въпреки, че го намушках, той успя да се изкопчи и се отдалечи от мен. Чак тогава видях размера на щетите. Почудих се за части от секундата какво мога да направя. Но вече беше твърде късно", разказва ужасен Люриш.

Когато той изостава, друг мъж се опитва да отвори вратата на камиона и да обезвреди Булел, но и той не успява. Секунди след това терористът открива огън по хората. Когато полицията арестува Люриш, той все още държи ножа в ръката си.