Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В новия трилър актрисата се снима в режим на истински атлет при постоянен престой във и под водата, макар тъкмо да е разбрала, че очаква второто си дете

Холивудската красавица Блейк Лайвли определено се доказва като истински боец чрез и в ролята на героинята си от камерния трилър "Опасни води".

Сърфистката Нанси открива райския таен плаж от спомените на своята покойна майка, без да подозира, че в дълбините я очаква кръвожадна опасност - огромна бяла акула. Така в битка на живот и смърт с морското чудовище се изправя една хубавица в перфектна форма, която сякаш е атлет, готов за олимпиада

По нищо не личи, че Лайвли се е снимала за лентата в първите дни от своята втора бременност и почти година след раждането на първото си дете. Като истински войник 28-годишната актриса се подлага на 13-часов снимачен ден с постоянен и изморителен престой във водата и почти без почивки за обяд.

И всичко това заради новия опит на американските кинаджии да спечелят от смразяваща и впечатляваща история с акули, каквито няма след сензационния успех на "Челюсти" на Спилбърг - първия летен касоразбивач, смятан за вододел в историята на киното

Режисьор на "Опасни води" е каталунецът Жауме Колет-Сера ("Без име", "Директен полет"), който поема юздите след оттеглянето от този пост на Луи Летерие ("Транспортьор", "Сблъсък на титани"). Първоначално избраният режисьор се отказва от проекта заради творчески различия и намаляване на първоначално обявения бюджет.

Сценарият на трилъра е дело на Антъни Джасуински (Vanishing on 7th Street), а интересното е, че скриптът фигурира в черния списък от 2014 г. за "най-харесвания" незаснет сценарий на годината.

Лентата започва с пристигането на Нанси на невероятно красив и отдалечен от цивилизацията мексикански плаж с повече от секретно име, което така и не става ясно до края на филма. За младата жена мястото е повече от специално, защото майка й го е открила, когато е била бременна с нея самата. Всъщност за Нанси това е вид второ посещение, което прави в търсене на себе си. Изоставила медицинския колеж, тя се е отдала на бягство от кризата, която изживява след смъртта на майка си.

Малко след като обяздва вълните с още двама местни сърфисти, героинята остава сама или поне на повърхността, защото под нея се спотайва безмилостен звяр.

Срещата им е бърза и болезнена, но хубавицата успява да се измъкне от нападението на акулата, макар че кракът й е тежко ранен и остава в капан на скала в морето. От брега я делят само 50 метра, но хищникът дебне всеки неин дързък опит да се спаси Благодарение на медицинските си познания Нанси успява да закърпи що-годе разкъсванията на крака си, макар шансовете й да продължават да изглеждат повече от илюзорни. Докато чака някой друг да я спаси, тя вижда смъртта на неколцина. Сцените на смъртоносните нападения определено са направени така, че да не клонят към пародията на ужаса.

През цялото време от престоя си на тясната скала Нанси си има компания. Малка бяла чайка с извадено крило, която точно като нея се оказва притисната от обстоятелствата.

"Бях като капитан Морган. Седя си там в средата на този басейн в компанията на една птица. Макар че с нея станахме добри приятели. Тя беше супердръзка чайка. Дори ме тероризираше. Снимам сцена, в която крещя и плача, а в един момент усещам как моят приятел ме кълве по краката. Беше си като филм на Хичкок. Докато снимахме, се притеснявах, че филмът

може да се превърне в комедия заради тази луда птица",

шегува се Лайвли.

Нейната героиня дори оправя крилото на своя приятел и му дава шанс отново да полети малко преди прилива, който принуждава и нея да действа смело. Единственият подслон на Нанси се изгубва под повърхността, а тя трябва да стигне с плуване до металното съоръжение във водата на няколко метра от нея. И успява. Там има сигнален пистолет, а в далечината минава кораб, но, разбира се, необходимите муниции изпадат в царството на акулата.

И все пак с впечатляващ хъс сърфистката ги събира, като съвсем естествено изстрелите нямат необходимия ефект. Чудовището обаче губи търпение от тази

протяжна игра със своята плячка и се настървява

Нанси обаче не смята да умира и няма да се предаде, точно както я е учила нейната майка. Стига се дотам, че чрез смелост и хитрост красавицата не само оцелява, но и убива звяра.

"Бях се превърнала в истински атлет. За мен тези снимки бяха като тренировка за маратон. Работехме по 13 часа на ден, не спирахме за обяд, бях във водата през цялото време. Беше много трудно не просто да играя, а да го правя под водата. Сега, като се зам

исля, си беше истинско предизвикателство", признава красивата актриса.

Във филма участват още Оскар Джаенада, Анджело Джос, Брет Кълън и други.

Премиерата на "Опасни води" у нас е на 26 август.