Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сравнително неизвестен инвестиционен фонд, където съпругът на бъдещия министър-председател на Великобритания Тереза Мей Филип работи като старши директор е една от най-големите и мощни финансови институции на света и разполага с 1,4 трилиона долара капитал, пише The Independent, цитиран от "Фокус".

В портфолиото на фонда присъстват 20 милиарда в акции на „Амазон“ и на „Старбъкс“, две компании, които са посочени от бъдещия министър-председател в нейната закана да се справи с укриването на данъци. Скорошните разкрития на властите на САЩ показват, че базираната в Лос Анджелис „Капитъл Груп“ е собственик на акции в редица компании като инвестиционната банк „Дж.П.Чейс“, отбранителния гигант „Локхийд Мартин“, тютюневата компания „Филип Морис“, фармацевтичната фирма „Мерк“ , както и на авиокомпания „Райънеър“.

Компанията, която не е добре позната извън финансовия сектор потвърди, че г-н Мей – експерт по пенсионни фондове, работи в офиса на фонда в Лондон. „Филип Мей не е свързан с нашите инвестиционни проучвания“, заяви говорител на финансовата институция.

Същевременно компанията, в която той работи е печелила от инвестиции в компании, които са критикувани за укриване на данъци и които бяха споменати от Тереза Мей. „Трябва да говорим за данъци. Няма значение дали сте „Амазон“, „Гугъл“ или „Старбъкс“ – имате задължението да отделяте нещо, имате дълг към съгражданите си, имате отговорността да се плащате данъците. Като министър-председател ще се боря с укриването на данъци“, заяви Мей.