Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сам взех своето решение да не се кандидатирам за втори мандат. Бях честен към народа, а знаете, че имам и лични причини. Бях посадил своите дървета, бях построил своите къщи и исках да дам. Сега давам възможност на повече кандидати да спечелят народното доверие. Искам да завърша мантата си коректно и достойно.

До последния си ден на поста ще работя на високи обороти, а после ще правя същото, което и досега - ще бъде посветен на демокрацията и европейското развитие на България.

Корупцията е проблем, който не трябва да се замита под килима, а да се сложи на масата и да се анализира, особено на фона на тежкия доклад на Центъра за демокрация. По времето на правителството "Орешарски" усещането за корупция бе най-силно, което доказва, че бях прав, когато свалих доверието си в него. Опасявам се, че корупцията в държавната администрация не е намаляла. Не крия, че излизам открито и говоря - примерно за магистрала "Тракия", за "Белене", за прословутите концесии, за КТБ. Сега виждам, че държавата е на прав път.

Пазете се от националисти и популисти, те са били навсякъде, по това ще ги познаете. Това е урокът, който трябва да научим от "Брекзит".

*Откъси от интервюто на Росен Плевнелиев с журналистката Ани Цолова от Нова телевизия.