Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нашумялата атракция бар кроул не е единственият начин да се напиеш сериозно в Слънчев бряг.

Обикалянето по кръчмите не слиза от мода, но собствениците на заведения, нощни клубове и плажни кръчми имат и други предложения за младите туристи.

Това са т.нар. тематични вечери, които могат да се проведат в рамките на едно, максимум две заведения и ако те са в непосредствена близост едно до друго, отпада необходимостта да се информира "Слънчев бряг" АД.

"Темата" може да е различна - има "пейнтбол" или "бийч" партита, както и посветени на определен музикален жанр, целта обаче е една и съща - да се изпие колкото е възможно повече.

През последните сезони доста фенове е спечелила и атракцията "Българско село", където в китна фолклорна обстановка се изпиват фантастични количества вино и ракия.

8 фирми тази година са представили документи за организиране на баркролове. Те се задължават няколко часа преди всеки тур да пускат по имейл информация за началото на обиколката, маршрута и числеността на групата. Служители на контролния блок от "Слънчев бряг" АД дежурят до влизането на туристите в последното заведение, което не трябва да е по-късно от полунощ.

Изпреварващата информация е необходима, за да се избегне засичането на маршрутите на две различни групи почерпени. Струпването на близо 400 души в една точка може да се окаже опасно и затова се следи кроловете да са на достатъчна дистанция.

По-опитните в бранша видяха в баркроловете модерното развитие на соцзабавлението "Слънчев бряг нощем". То започвало с малък аперитив в крайбрежно заведение, продължавало с вечеря в култовата "Ханска шатра" и приключвало с програма в бар-вариетето.

И макар че през последните дни най-горещата тема на Стария континент е излизането на Великобритания от ЕС, в Слънчев бряг не се плашат от Брекзит. Хотелиери и съдържатели на заведения признават, че в разгара на сезона никой няма време да мисли за дългосрочните последици от тези процеси. Англичаните са втората по численост националност, която избира нашето Южно Черноморие за почивка.