Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Twitter
Снимка: Twitter

Риза, върху която има кървави следи от Джон Ленън беше продадена на търг за сумата от 31 000 паунда (40 819 долара). Бялата дреха е била част от униформата на портиера Джей Хастингс, който е работил в сградата в Ню Йорк, където е живял Джон Ленън.

Хастингс е бил на смяна, когато обезумелият фен Марк Чапман прострелва Ленън при влизането му в сградата, където живее със съпругата си Йоко Оно. След като е прострелян два пъти в гърба и два пъти в рамото Ленън пада в коридора на сградата, къде портиерът Хастингс покрива музиканта със сакото на униформата си. Той се опитва да окаже първа помощ на музиканта и така ризата му се изцапват с неговата кръв.

Преди търга се е очаквало ризата да получи около 7000 паунда (9000 долара), посочва британското издание „Дейли мирър“, цитирано от БГНЕС.

„Има остатъци от кръв върху ризата. Някои хора може да са смутени, но това е парче история. Ние се запитахме дали не е прекалено мрачно или неправилно за продажба, но не смятаме, че е“, заяви Гари Шръм от аукционната къща „Heritage Auctions“.

„Той не се възползва от смъртта на Джон Ленън. Той разказва историята на това как се е опитал да помогне на Джон Ленън през последните минути от живота му“, допълва Шръм. По време на аукциона беше продадено и копие от албума „Double Fantasy“, което включва ръчно написано посвещение, гласящо „На Джей, с любов Джон Ленън, Йоко Оно“.