Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТРАГЕДИЯ: Мюсюлманчетата са много срамежливи, един Господ знае какво е ставало в душичките им, оплаква се зам.-кмет.
ТРАГЕДИЯ: Мюсюлманчетата са много срамежливи, един Господ знае какво е ставало в душичките им, оплаква се зам.-кмет.

Кметове ще търсят пострадали, за да помогнат на разследването

Повече от 4 години никой в Дулово не реагирал на множество сигнали на родители срещу учителя по музика педофил, който беше задържан преди дни.
Илиян Василев ще остане за постоянно в ареста, търсим и други негови жертви, заяви и окръжният прокурор на Силистра Тедор Желев. В села в община Дулово Илиян Василев ръководи самодейни детски вокални групи.
Възможно е да е удовлетворявал половото
си желание,
опипвайки момичета и момчета от турския етнос, споделих кметове на три села в община Дулово.
Според тях малолетните жертви са попаднали в ръцете на музиканта преди години, докато той е ръководел детски самодейни вокални групи към читалищата в селата. Тъй като мюсюлманчета по природа били затворени и неконтактни, не са посмели от срам да уведомят родителите си”, категорични са селските управници.
Освен за доказана педофилия с шест малолетни момичета и момчета на възраст 12-14 години Окръжна прокуратура Силистра обвини Илиян Василев за притежаване на порнографски материали и за разпространението им в социалните мрежи.
Учителят заснемал със скрита камера блудствените действия с децата,
които вземали частни уроци при него по музика в дома му в Дулово. Девойките са снимани, докато са в тоалетната, написа в. „24 часа”.
"Съвсем скоро на обвиняемия Василев ще бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража" за двете престъпления”, заяви пред „168 часа” окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев.
Той сподели, че на този етап все още разследването на прокуратурата не е открила данни за връзки в интернет с други педофили от страната и чужбина. Както и с деца.
"Сигурно има и други жертви. Защо прокуратурата едва сега обяви за шесте случая. За този извратен музикант в Дулово се говори от четири години.
По кафенета, механи. Ако трябва да бъда откровен, прокуратурата доста закъсня с разследването и резултатите. Трябваше родителите да знаят, че в града ни се разхожда извратен тип, за да пазят децата си”, каза бивш зам.-кмет в община Дулово.
Той потвърди съмненията на селски кметове, че Василев е блудствал и с деца от мюсюлманската общност. "Нашите дечица са много срамежливи, един Бог знае какво е ставало в душичките им, ако Василев им е налетял”, разсъждава на глас бившият зам.-градоначалник.
Освен на прокуратурата той бил не гневен, а ядосан на ръководството на Средното общообразователно училище “Васил Левски” в града. Упрекна директорката Йорданка Копранджийска, че
не е реагирала на многото жалби от родители,
както тя самата обявила. "Изявява се като медийна звезда, вместо да даде отговор пред ръководството на общината защо е освободила по взаимно съгласие учителя педофил, вместо да му наложи дисциплинарно наказание.
И най-малкото да уведоми кметската управа за перверзиите на музиканта.
Обяснение според нашия източник се налагало, тъй като училището се финансира от общината. „168 часа” потърси директорката за коментар, но телефонът й беше изключен.
Според бившия зам.-управник на добруджанското градче учителят трябвало да обясни и пред партийни началници блудствата си с децата. "Още при първия сигнал от родители за блудство, извършено от Василев, г-жа Копраджийска ме уведоми. Сподели с мен, че не е редно той да остане на работа.
Много жалко, че
градът ни се прочу по
такъв неприятен повод”,
заяви пред „168 часа” кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед. Готовност да помогне в разследването, като проучи кои деца са участвали в самодейните групи и посягал ли им е Василев, изрази кметицата на с. Черник Гюлстун Али. Тя обеща заедно с библиотекарката в читалището да започнат собствено разследване."Не зная.
Може и в нашето село да има жертви, след като истината излезе наяве
в общинския център Дулово”, сподели още Али. Досега обаче нямало постъпили оплаквания от родители, каза още тя. Спомни си, че преди известно време в селото се говорело, че Василев имал проблеми в семейството.
Бившата дългогодишна кметица на най-голямото село в община Дулово – Черник Себахат Сопен, визира експертно мнение на психолози, според които проблеми е напълно възможно да отключат някакви извратености като педофилия в случая.
За Сопен обаче музикантът си оставал добър приятел, с когото са работили дълги години в читалището. Описа Василев като скромен, тих. Понякога даже срамежлив.

Какво е мнението на окръжния прокурор в Силистра за случая, четете в печатното издание на в. "168 часа"