Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тежък урологичен проблем, с който бургаските лекари не могат да се справят, е причина за среднощното транспортиране на Димитър Желязков към столицата, довериха запознати.

Митьо Очите е бил изведен от МБАЛ Бургас малко след 22 часа при изключителни мерки за сигурност. Районът около болницата е бил заварден от частни охранители докато реаномобилът с простреляния Желязков не е потеглил за столицата.

Къде ще бъде приет несебърският бос се пази в пълна тайна, но 24 часа научи, че от ВМА са отказали да се занимават с Желязков. Нещо повече - няколко часа след приемането на ранения му авер Никола Маринов-Кольо Магарето той е бил изписан, а целият дежурен екип, приел пациента - уволнен, разкриха добре осведомени източници.

Няколко са възможностите за лечение на Желязков в София, сред тях са Пирогов и Токуда, коментират медици от Бургас. Според запознати преместването на Димитър Желязков е съгласувано с лекуващите му лекари в Бургас.

Негови близки пък настоявали той да се лекува в чужбина - в Германия или Израел.

Състоянието на 43-тодишния Желязков остава тежко и въпреки че босът е в съзнание, опасността за живота му не е отминала.

Митьо Очите бе прострелян с пет куршума на 8 юни в Слънчев бряг, при сблъсък с групата на пазарджиклията Божидар Кузманов-Божо Кравата.

За стрелбата по Очите са задържани двама - Георги Иванчев от Дупница и аверът му Радослав Димитров от Плевен.